Viure a Barcelona

Per què hauries de triar Barcelona si estàs pensant en cursar un Grau, un Postgrau o un Màster? Doncs perquè aquesta ciutat gaudeix del privilegi de ser cosmopolita, posseeix una arquitecturacultura i gastronomia internacionalment reconegudes, és una ciutat molt ben comunicada i, per descomptat la capital del disseny del país. Si encara no estàs del tot convençut, pensa que és una ciutat on fa bon temps i hi ha platja.

Barcelona és una ciutat d'esperit obert que ofereix als seus habitants una gran qualitat de vida. La seva excel·lent oferta educativa i recreacional, la seva seguretat, l'eficiència dels seus serveis de transport i sanitat i un clima atractiu que convida a gaudir de la vida de la ciutat l'han convertit en una de les metròpolis europees més sol·licitades.

Barcelona és també coneguda com una ciutat que viu per i per al disseny, una disciplina que impregna tot l'espai urbà amb equipaments públics (Disseny Hub), museus (Museu del Disseny), galeries d'art, associacions (FAD, BCD), sales d'exposicions i showrooms, a més de restaurants, llibreries o establiments de tota mena que destil·len identitat pròpia a través del seu mobiliari, il·luminació, rètols comercials, etc. La ciutat és un autèntic imant per a creatius i dissenyadors de tot el món que se senten atrets per les últimes tendències i saben que l'ecosistema que els envolta també és un estímul per a desenvolupar la seva creativitat, especialment en les dates pròximes a la Barcelona Design Week, la qual té lloc durant el mes de juny. Tot això converteix a la ciutat en un de les millors destinacions europees per als estudiants.

Elisava es troba a La Rambla, en el cor de Barcelona, i a escassos metres del mar Mediterrani, en una de les zones més emblemàtiques de la ciutat, reconeguda internacionalment tant pel seu valor històric i cultural com per la seva vitalitat. La Rambla, el barri gòtic, edificis, museus, botigues i bona part dels punts d'interès de la ciutat són accessibles a peu des d’Elisava i, d'altra banda, els mitjans de transport públic posen al nostre abast qualsevol destinació d'interès en poc temps.

Amb la finalitat de facilitar l'estada als estudiants que venen de fora, Elisava manté acords amb diferents residències i serveis d'allotjament que ofereixen condicions especials per als seus alumnes.

Llistat de residències i serveis d'allotjament amb conveni amb l'Escola


Cotown (20% dte. per a estudiants d'Elisava)
Tel. 93 414 18 50 / book@cotown.com
https://cotown.com/

Loca Barcelona (10% dte. per a estudiants d'Elisava)
+34 934 675 267 / contact@locabarcelona.com
https://www.locabarcelona.com

Inlife (10% dte. per a estudiants d'Elisava)
Tel. +351 913 531 687 / housing@inlifehousing.com
https://rent.inlifehousing.com/

The Social Hub Barcelona Poblenou (5% dte. per a estudiants d'Elisava)
Tel. +34 932207279 / barcelonapn@thesocialhub.co
https://www.thesocialhub.co/

The Lofttown
Tel. 93 625 89 00
https://thelofttown.com

Room Housing
Tel. 93 164 21 22
www.roomhousing.es

Residència Universitària Internacional Àgora BCN
Tel.  93 166 90 00
www.agorabcn.com

Resa Residències Universitàries Pere FelipMonlau
Tel. 93 394 31 00
www.resa.es

Resa Residencias Universitarias Investigadors
Tel. 93 443 86 10
www.resa.es

Residència Universitària Tagaste
Tel.  93 412 78 02
www.tagaste.com

barcelonaresidencias / barcelonadesignflats
Tel. 93 414 18 50
www.barcelonaresidencias.com / www.barcelonadesignflats.com 

Altiro - Allotjaments a Barcelona
Telf. 93 253 04 27 / 661 285 892
www.altirobarcelona.com 

Residència Reina de la Pau
Tel. 93 315 15 08
www.reinadelapau.com

Residències Universitàries San Marius
Tel. 607 92 79 37
www.sanmarius.es

Sarria Residència Universitària
Tel. 93 206 55 40
www.residenciasarria.com

Apartment Barcelona
Tel. 93 481 35 77
www.apartmentbarcelona.com

Metro

Barcelona disposa de 12 línies de metro que es poden identificar mitjançant el seu número o color. Aquestes línies aconsegueixen pràcticament tots els racons de la ciutat i la seva freqüència és d'uns 3 minuts entre setmana. Gràcies a TMB, els abonaments de transport de metre també són vàlids en les xarxes d'autobusos, tram i NitBus, en els ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i en Renfe (zona 1).

A més a més, els preus de TMB són molt econòmics, ja que l'abonament T-10 (que inclou 10 viatges en qualsevol dels transports de la xarxa) costa solament 10,20 €. D'altra banda, l'abonament T-mes d'una zona permet realitzar viatges il·limitats durant 30 dies consecutius per sol 43,50 €. Si ets menor de 25 anys, podràs aconseguir un abonament T-jove amb una durada de 3 mesos per 105 €.

Els horaris del metro permeten que la ciutat estigui en constant funcionament:

  • De dilluns a dijous, diumenges i festius: 05h-24h.
  • Divendres i vespres de festiu: 05h-2h.
  • Dissabtes i vespres del 01/01, 24/06, 15/08 i 24/09: servei 24 h.

Si tens algun dubte, o si vols conèixer les diferents tarifes de metro, consulta la pàgina de TMB.

Autobús urbà i NitBus

La flota d'autobusos de Barcelona cobreix més de 80 línies per a aconseguir cada racó de la ciutat. Tots els autobusos de TMB estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i, gràcies al servei d'autobusos nocturns (NitBus) la ciutat gaudeix d'un servei de circulació ininterromput.

Bicing i Bicing elèctric

Bicing és el transport urbà basat en l'ús compartit de la bicicleta. Un servei senzill, pràctic i sostenible on vulguis i quan vulguis. El Bicing s'entén com un mitjà de transport per a desplaçar-se d'un punt a un altre. Per aquesta raó, els primers trenta minuts de cada trajecte estan inclosos en la tarifa anual d'abonat/a (47,16 €). A partir d'aquí, pagaràs uns cèntims segons el temps que utilitzis la bicicleta, amb un màxim de dues hores per trajecte. La xarxa del Bicing elèctric és totalment complementària a la xarxa actual del Bicing i suposa un cost de 14 € anuals més 45 cèntims per trajecte (de durada inferior a 30 min).

Motosharing

Si no estàs familiaritzat amb el concepte del motosharing, aquest servei ofereix la possibilitat de llogar una moto, en aquest cas elèctrica per a desplaçar-te d'un lloc a un altre pagant només els minuts que la utilitzes. Trobaràs el casc dins del bagul de la moto, que s'obrirà quan l'activis. Cada empresa de motosharing compta amb una aplicació mòbil que et permet localitzar la moto més pròxima. Amb l'aplicació podràs reservar i usar la moto per a anar on vulguis. Els tres serveis de motosharing de la ciutat comtal són eCooltraMotit i Yego.

Altres transports

A més del metre i l'autobús, la ciutat disposa de sis línies de tramvia, funiculars, estacions d'autobusos de llarg recorregut, una alta freqüència de taxis i un aeroport internacional.

Barcelona et semblarà una ciutat més o menys cara depenent del teu país d'origen. Perquè puguis planificar la teva estada una mica millor, et presentem un resum ràpid de les principals despeses mensuals que pots tenir. Tingues en compte que les quantitats són aproximades i que poden variar en funció del tipus d'allotjament, el barri i el teu estil de vida.

Concepte

Habitació compartida en un pis

Residència d’estudiants

Allotjament

300-500 €

500-800 €

Menjar

200 €

200 €

Transport

50 €

50 €

Altres despeses

200 €

200 €

TOTAL

750-950 €

950-1.250 €