Transformació de ruïnes urbanes


Títol

Transformació de ruïnes urbanes: Allotjament per a migrants amb equipament i serveis
Un espai de recepció, inserció i retroalimentació

Curs

Hàbitat, optativa de 3r curs del Grau en Disseny, 2017-18

Autoria

Daria de Seta (coord.), Francesc Pla, Ramon Faura, Ramón García
i estudiants de l'assignatura Hàbitat

Col·laboradors

Nau Bostik, Benvinguts Refugiats
 

El projecte comença amb la descoberta de noves necessitats al voltant de l'hàbitat en diversos col·lectius amb noves realitats en la nostra societat actual. Aquestes noves necessitats esdevénen un element a desenvolupar en  l'assignatura Hàbitat, emmarcada en el camp del coneixement del Disseny Espacial als programes d'Elisava.

Conèixer les necessitats del col·lectiu immigrant. Localitzar fórmules  d’integració basades en la contribució multidireccional entre la població acollida i la societat d'acollida. Ubicar els grups i espais de recepció i les possibilitats d'interrelació: els immigrants, col·lectius i espais d’acollida a diferents escales, i comprovar la nostra contribució com a dissenyadors.

Generació de conceptes (‘concept generation’)mitjançant l'anàlisi de necessitats i la recerca de possibles interrelacions i retroalimentacions entre col·lectius. Recerca sobre propostes concretes que permetin oferir solucions sobre la situació proposada.

Què necessita l'immigrant? Com pot contribuir l'immigrant? Quins espais i grups poden ajudar a la seva integració? Com es poden establir els enllaços que fomentin l'interès mutu de tots els grups?

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies