Tattoo: Il·lustració en Pell

Introducció al tatuatge per a il·lustradors i creadors gràfics

Sol·licita informació

Introducció al tatuatge per a il·lustradors i creadors gràfics

Places

El curs té un límit de 20 alumnes

Durada // Horari

Juliol 2022 (TBC)

Nivell

Introductori / mig

Nota

Les dates poden canviar i els cursos poden cancel·lar-se segons l'evolució de la pandèmia.

El mercat del tatuatge s'ha anat diversificant en els últims anys i noves tendències s'han anat sumant a les línies estilístiques tradicionals. En barrejar-se amb professionals d'altres sectors artístics, el món del tattoo s'ha enriquit enormement amb el treball d'autors provinents del disseny, la il·lustració, el lettering, etc. que han generat llenguatges completament nous i han impulsat la professió cap a llocs que mai s'havien vist anteriorment. En aquest curs volem impulsar aquest moment de canvi donant l'oportunitat a aquests futurs creadors a introduir-se al món del tatuatge.

Aquest curs de Summer School s'estructura en tres mòduls independents:

Mòdul 1. Tattoo: Il·lustració a Pell. Es realitza a Elisava. Es tracta 'un mòdul que combina teoria, desenvolupament de projectes d'il·lustració a pell i pràctiques sobre pell artificial.

Mòdul 2*. A realitzar a un centre acreditat. Obtenció del títol Higiènic Sanitari. No és necessari per a qui ho hagi obtingut amb antelació, tant al seu país d'origen com a Espanya. Tampoc serà necessari per a qui no es matriculi en el Mòdul 3.

Mòdul 3*. A realitzar a un estudi professional de tatuatge. Pràctiques de tatuatge sobre pell humana del projecte o projectes desenvolupats en el mòdul 1. No es podrà accedir a aquest mòdul si no s'ha obtingut la titulació del mòdul 2.

*Els Mòduls 2 i 3 són opcionals i van dirigits a aquells alumnes que no han tatuat mai sobre pell humana i desitgin fer-ho. Podran matricular-se un cop iniciat el mòdul 1.

 

  • Aprendre a desenvolupar i realitzar un projecte de tatuatge d'autor, coneixent les claus (teòriques i pràctiques) necessàries perquè sigui realitzable.
  • Entendre els orígens, desenvolupament històric i el moment actual del tatuatge.
  • Aprendre a donar resposta a un encàrrec i a desenvolupar un concepte.
  • Obtenir les eines necessàries per plasmar un concepte com a projecte gràfic i realitzar-ho com tatuatge sobre pell sintètica (coneixent els passos tècnics i els materials necessaris).
  • Adquirir la capacitació imprescindible per poder realitzar tatuatges sobre pell humana (Curs Higiènic Sanitari).
  • Adquirir els coneixements requerits per a la realització d'una pràctica responsable evitant riscos per a la salut.
  • Conèixer les fases i complexitat de la realització d'un tatuatge a partir d'un projecte en un estudi professional

Mòdul 1

Aquest curs serà una introducció al món del tatuatge especialment dirigit a artistes, il·lustradors, dissenyadors que ja tenen una base prèvia de dibuix. Volem que sigui una experiència que els ofereixi conèixer i recórrer els passos necessaris per al desenvolupament d'un projecte de tatuatge, des de l'encàrrec fins a la seva realització sobre pell sintètica.
El curs s'estructurarà en 4 fases, una teòrica, una segona de treball sobre el concepte i dues pràctiques.

Fases Mòdul 1

1ª Fase:

En una primera sessió d'introducció teòrica farem un breu recorregut per la història del tatuatge des dels seus inicis fins al moment actual.

Ens interessarem i aprofundirem especialment en el moment de gran canvi que està vivint el món del tatuatge, el qual està, progressivament, deixant de ser alguna cosa "underground" per popularitzar-se i cada vegada, més artistes d'altres disciplines estan entrant a aquest món, formant-se i aportant el seu estil i treball artístic.

Això està fent que sorgeixin noves línies estètiques i per tant que s'estigui produint una gran expansió i obertura més enllà de les línies tradicionals.

2ª Fase:

Es plantejarà un suposat encàrrec d'un client, amb una temàtica particular. Farem un "simulacre" del que passa quan un tatuador rep un encàrrec i la història que hi ha darrere d'aquest. Qui és el client, quin significat vol donar-li al tatuatge, etc.
A partir d'aquest encàrrec, l'alumne desenvoluparà la part conceptual. Què simbologia farem servir, com la transmetrem mantenint-nos fidels al nostre estil propi i com podem treure més rendiment a la petició plantejada.
Farem exercicis de pluja d'idees, desenvolupament de conceptes, esbossos, etc.

3ª Fase:

Veurem com realitzar tècnicament el nostre dibuix perquè sigui "tatuable" de la millor manera possible.

Tatuar, dibuixar a la pell, evidentment no és el mateix que dibuixar en un paper. El cos té volum, la pell és una cosa orgànica, el dibuix s'ha d'adaptar a l'anatomia. Els materials són diferents i la bona resolució de l'entintat a la pell i la seva durabilitat dependrà de molts factors que haurem d'aprendre i tenir en compte a l'hora de crear el nostre art final.

Acompanyarem els alumnes en aquest procés assessorant-los perquè s'adaptin i condueixin de la millor manera possible el seu estil al dibuix per tatuar, sense perdre la seva identitat, sinó a l'inrevés, posant especial interès a potenciar la seva manera de treballar i estil.

4ª Fase:

Un cop tinguem el disseny final, ensenyarem a l'alumne tot el procés de realització del tatuatge: materials necessaris, que maquinària es necessita, com cal muntar una taula de treball i el box abans de posar-nos a tatuar, etc.
Farem un repàs dels tipus de materials que existeixen, tipus de màquines, tintes, etc.
Durant la segona setmana, l'alumne tindrà oportunitat de practicar àmpliament sobre pell sintètica realitzant tot tipus d'exercicis que li permetin familiaritzar-se amb els materials, la maquinària i els protocols tècnics.

Mòdul 2

El curs Higiènic Sanitari (obligatori per a totes aquelles persones que vulguin dedicar-se professionalment a pràctiques com el tatuatge, la micropigmentació o el pírcing) ofereix els coneixements bàsics sobre les mesures d'higiene necessàries, preparació del material, tècniques de desinfecció i esterilització del material específic, mesures de prevenció sanitària, tipus de pells, etc.

En aquest curs s'ofereixen també les nocions bàsiques del protocol de primers auxilis. La possessió d'aquesta titulació és requisit imprescindible per a aquells que vulguin realitzar el Mòdul 3 de pràctiques.

(*Durant la primera setmana, els professors s'encarregaran de facilitar les dades del centre, procediment per la inscripció, horaris i preus on es podrà realitzar el curs i examen a Barcelona als alumnes que vulguin obtenir aquesta titulació).

Mòdul 3

Un cop finalitzats els mòduls 1 i 2 els alumnes que ho desitgin podran realitzar pràctiques en un estudi de tatuatge de Barcelona sota la supervisió individual d'un dels professors.

Aquest mòdul és una oportunitat per a l'alumne d'aplicar tot el que s'ha après a l'aula, en un espai de treball professional, arribant així a la realització integral del projecte (des del protocol de muntatge de la taula de treball, materials, el disseny a tatuar ... Fins a la seva realització sobre pell humana).

L'alumne serà l'encarregat de portar a la persona a qui va tatuar (una persona externa al curs, un company o el mateix cos de l'alumne són opcions possibles).

Els tres professors encarregats d'impartir aquest curs estem formats i treballem en tots dos sectors, l'artístic (Disseny, il·lustració i pintura) i el del tatuatge.

Mariona Cabassa

S'ha dedicat durant els últims 20 anys a la il·lustració. Ha publicat més de 60 àlbums il·lustrats i ha portat les seves il·lustracions a tota mena de productes (vinils, puzles, etiquetes de vi, animacions, joguines, cartells, etc.).
Fa 10 anys que imparteix classes a diferents escoles d'art i disseny de Barcelona a més de dirigir els seus propis tallers de creativitat i il·lustració per a dones.

Fa dos anys que va incorporar el tatuatge com un mitjà més amb el qual treballar i la pell com un nou suport per a la seva obra. Actualment treballa en l'estudi VOID de Barcelona.

web: theinvisiblecircle.com
Instagram: @theinvisiblecircle
Facebook: The Invisible Circle

Santiago Lombardi

Realitza la seva formació acadèmica a l'Institut Universitari Nacional de l'Art de Buenos Aires, Argentina i l'Accademia vaig donar Belle Arti di Firenze, Itàlia.

Des de fa més de 20 anys es dedica professionalment al tatuatge alternant aquesta activitat amb la pintura i la il·lustració. Ha participat en nombroses convencions de tatuadors a Europa i impartit cursos a Barcelona i Amsterdam.

Des de l'any 2012 és propietari i dirigeix ​​l'estudi de tatuatge VOID al centre de Barcelona, ​​ciutat on actualment resideix.

VOID web: www.voidbarcelona.com
web: www.santiagolombardi.com
Instagram: @santiago_lombardi_tattoo
Facebook: Santiago Lombardi Tattoo

José Luis Merino

Dissenyador gràfic i il·lustrador, nascut a Barcelona, ​​on ha cursat estudis d'art a l'escola Eina.

És codirector del màster d'Il·lustració i Còmic de l'escola Elisava de Barcelona.

Ha treballat per a BMW, Elle Germany, Fast Company, Forbes, Freixenet, Gourmet, GQ UK, Harper 's Bazaar USA, Madame Figaro Japan, New York Magazine, The Guardian, The New York Times, The New Yorker, The Wall Street Journal, Town & Country, entre d'altres.

Els seus treballs han estat publicats a The AOI, The Art Directors Club of Europe, American Illutration, Communication Arts, D & AD i en Illustration Now i Illustration Now Fashion de l'editorial Taschen, i en 200 Best Illustrators de Lürzer 's Archive.

Està representat per l'agència Kate Larkworthy de Nova York i Eye Candy de Londres. L'any 2012 va començar a tatuar.

web: www.estudiomerino.com
Instagram: @jlmerino

Artistes, dissenyadors gràfics, il·lustradors, dibuixants.

Persones que ja hagin cursat estudis de tipus artístic o bé comptin amb una bona base de dibuix.

  • IMPRESCINDIBLE persones que ja han cursat estudis de tipus artístic o bé ja compten amb una bona base de dibuix.
  • Es demanarà el lliurament d'un petit portafoli amb alguns exemples de la feina prèvia dels alumnes (no com a requisit per accedir al curs sinó perquè els professors tinguin un coneixement de les capacitats de cada participant)
  • El diploma del curs Higiènic Sanitari per a la participació en el Mòdul 3.

Per part de l'alumne

Tot el material necessari (paper, material de dibuix, etc.) per poder realitzar el projecte en paper a classe (tant els esbossos com l'art final)

Cal que l'alumne tingui el seu propi equip de tatuatge (màquina, font d'alimentació, pedal i clipcord). En cas que l'alumne no disposi d'això, podrà adquirir mitjançant l'escola (amb l'assesorament dels professors en algun dels distribuidors amb els que treballa l'estudio VOID TATTOO BARCELONA) un equip bàsic de qualitat recomanat per a un nivell inicial:

Màquina electromagnètica + Font d'alimentació amb Pedal + clipcord (El preu comptarà amb el descompte del distribuidor i és variable segons la qualitat de l'equip escollit).

Tot el material d'un sol ús està inclòs en el preu tant del Mòdul 1 com del Mòdul 3.

VOID Tattoo Studio
www.voidbarcelona.com

Els alumnes matriculats a Elisava tenen un descompte especial del 25% en els programes de ‘Creació i Renderitzat d'Objectes i Espais’ i ‘Les Eines del Dissenyador Gràfic: Crea, Retoca i Presenta amb Suite Adobe’. Els estudiants del curs d'estiu ‘Sustainable Materials for Design’ que després facin el 'Master’s Degree in Design through New Materials' tindran el descompte de l'import del curs d'estiu al preu del màster.

Descomptes abans del 15 d'abril *

Participació en un curs: es paga el 100% del preu del curs.
Participació en dos cursos: es paga el 100% del primer curs i el segon curs té un 15% de descompte.
Participació en tres o més cursos: es paga el 100% del primer curs, el segon curs té un 15% de descompte i el tercer curs i següents un 20% de descompte.

Descomptes per a Alumni Bold *

Participació en un curs: descompte Alumni Bold del 15%.
Participació en dos cursos: descompte Alumni Bold del 15% en el primer curs i descompte del 20% en el segon curs.
Participació en tres o més cursos: descompte Alumni Bold del 15% en el primer curs, descompte del 20% en el segon curs i el tercer curs i següents un 25% de descompte.

* Tots els descomptes correspondran a l'import del curs de menys valor.

A partir del 16 d'abril, només s'aplicarà el descompte estàndard d'un 15% per als Alumni Bold.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies