Study Abroad


El disseny és una professió cada cop més complexa en què els límits entre les especialitats tradicionals s'han difuminat. Avui dia, els dissenyadors han de ser capaços de cobrir totes les bases d'aquest ampli mercat i dominar la diversitat de serveis que poden oferir. Si vols estudiar a l'estranger a Barcelona, ​​el programa Study Abroad d'Elisava és una opció ideal per a una experiència d'estudis a Espanya, ja que ofereix una visió completa del disseny i de les noves oportunitats que hi apareixen. I ho fa en un entorn multicultural, durant un Semestre a l'estranger on es fusionen diferents disciplines i àrees de coneixement. Així, els alumnes de l'Study Abroad d'Elisava poden complementar la seva formació en funció dels seus interessos per poder materialitzar projectes a qualsevol àrea convertint-se en estudiants internacionals.

A Elisava entenem el disseny i l'enginyeria com a instruments per qüestionar i construir les dimensions socials, tecnològiques, ambientals i ètiques del món on vivim a través de la creativitat i la reflexió crítica. Elisava és la força dels seus estudiants i una experiència Study Abroad perfecta per a tots els estudiants internacionals. Més de 20.000 estudiants de tot el món han deixat i segueixen deixant la seva empremta a l'escola i ara treballen com a dissenyadors i enginyers de disseny industrial per afrontar els reptes del futur i generar nous escenaris al món. Si busques estudiar fora durant uns mesos i vols formar part d'una comunitat d'estudiants internacionals a l'estranger, Elisava és l'opció perfecta per a tu.
 

Study Abroad Elisava
Study Abroad Elisava
Study Abroad Elisava
Study Abroad Elisava


Descripció


Study Abroad és un programa de 15 setmanes a Elisava al cor de Barcelona, ​​la capital del disseny.


Opció A: estudiants sense formació en disseny

  • 3 assignatures obligatòries (45 hores i 6 ECTS cadascuna)
  • Selecció d'assignatures optatives, mínim de 1 (45 hores i 6 ECTS cadascuna)
  • Classes d'espanyol opcionals (45 hores i 6 ECTS)


Opció B: estudiants amb formació en disseny (Elisava requereix un portfoli)

  • Selecció d'assignatures optatives, mínim de 3 (45 hores i 6 ECTS cadascuna)
  • Classes d'espanyol opcionals (45 hores i 6 ECTS)
     

Curs Acadèmic 2023-2024

  • Study Abroad - Fall Semester: del 4 de setembre al 21 de desembre
  • Study Abroad - Spring Semester: del 9 de gener al 26 d'abril


Idioma

Study Abroad Elisava s'imparteix exclusivament en anglès.
 

Study Abroad Elisava
Study Abroad Elisava
Study Abroad Elisava
Study Abroad Elisava
Study Abroad Elisava
Study Abroad Elisava
Study Abroad Elisava
Study Abroad Elisava
Study Abroad Elisava
Study Abroad Elisava
Study Abroad Elisava

Aquestes són les assignatures que el programa Study Abroad ofereix:

Contextos del disseny. Cultura, història, art i arquitectura (obligatòria Opció A)

L’objectiu de Study Abroad Elisava és relacionar les diferents branques del coneixement humà: l’arquitectura, la sociologia, la història, l’antropologia i l’art, amb l’objectiu de desenvolupar un mapa cognitiu del món en què vivim.

L’establiment de bases teòriques i de coneixements socials que permetin impregnar-nos de disseny en un context global i històric. El propòsit és proporcionar als estudiants les eines analítiques i discursives per desenvolupar el seu propi projecte des d’un punt de vista crític i innovador.

Aquest curs analitzarà les teories bàsiques de l’art, l’arquitectura i la cultura del disseny des de la revolució industrial fins el dia d’avui. La primera fase estudiarà l’aparició del disseny industrial como una disciplina específica en la cultura d’Europa Occidental. Seguidament, es durà a terme una investigació del llenguatge del disseny modern en la vida diària, el valor de les marques i els hàbits del consumidor en un nou món de mitjans de comunicació, noves tecnologies i sostenibilitat.

Es traurà profit dels amplis recursos que ofereix Barcelona: es visitaran museus com el MNAC, el MACBA, la Fundació Joan Miró i el Museu Picasso, edificis emblemàtics de Gaudí, Mies Van der Rohe, Richard Meier i Jean Novel i botigues de disseny como Vitra i BD, a més de restaurants i espais d’oci de la ciutat.

Principis de Representació Digital (obligatòria Opció A)

La capacitat de comunicar-se mitjançant imatges i expressar els aspectes rellevants d'un projecte, des de la idea fins a la proposta final, és un aspecte fonamental del disseny. Aquest curs té com a objectiu proporcionar als estudiants conceptes de representació i tècniques que s'apliquen àmpliament en els camps del disseny.

A partir d'exercicis, xerrades i sessions de tallers, el curs inclou la capacitat dels alumnes de definir i mostrar les seves idees mitjançant l'aprenentatge sobre les opcions i funcions que ofereix Adobe Photoshop, Adobe Indesign i Adobe Illustrator com una potent suite dissenyada específicament per als professionals del disseny.

Obligatori per als participants del programa Study Abroad, sense experiència en representació digital i narrativa visual, el curs també es recomana per als estudiants de disseny que vulguin aprofundir en el coneixement de les eines digitals i obtenir més informació sobre Adobe Suite.

El curs també aborda els conceptes bàsics d'edició i producció de video, així com els fonaments de les tècniques de presentació, per tal d'oferir als estudiants una gamma completa d'opcions que es posaran en pràctica en moltes comunicacions visuals requerides pel programa Study Abroad com pels seus futurs projectes de disseny.

Principis Avançats en Disseny (obligatòria Opció A)

Study Abroad Elisava se centra en l’assimilació de procediments que permeten la comprensió d’un llenguatge de disseny que estudia la relació entre la necessitat i la funció dels objectes i la interacció entre els objectes i el seu entorn. També s’introduirà a l’estudiant la semàntica de la forma, el color i els materials.

Els fonaments del disseny tenen un enfocament global, un perfil teòric i pràctic i sintetitzen i integren les diferents àrees de la comunicació, les humanitats i les tècniques científiques. Aquesta personalitat multidisciplinària implica una comprensió paral·lela del disseny gràfic i el disseny d’interiors pràctic, que comparteixen continguts que estan clarament definits, encara que siguin flexibles en les seves aplicacions finals.

Espais Interiors

El curs d'Espais Interiors presenta als estudiants de disseny les complexitats del desenvolupament dels espais interiors, així com el seu nexe amb l'arquitectura local i la cultura del disseny. L'estructura del curs està dissenyada per proporcionar un marc general per al desenvolupament d'una gamma de projectes, des d'informes a petita escala fins a una proposta a gran escala per a un interior residencial. El programa proporciona a l'alumne coneixements i habilitats en tots els àmbits de planificació espacial, teoria i concepte, modelització i dibuix a mà alçada i comunicació.

Es dóna prioritat a les estratègies d'aprenentatge que afavoreixen el pensament crític, la resolució de problemes i la capacitat de presa de decisions. Com a resultat, els estudiants augmentaran les seves habilitats creatives i obtindran una visió substancial en tots els àmbits relacionats amb el disseny de l'espai interior. Amb una participació activa dels alumnes, diversos exercicis pràctics integrats dins del curs promouen un enfocament conceptual i experimental del disseny mitjançant un mètode d'aprenentatge pràctic. Normalment comença amb una presentació per a proporcionar la base teòrica que pretén aprofundir en la comprensió d'un tema específic. Durant la classe, els estudiants desenvoluparan un projecte de resolució ràpida, presentacions de PowerPoint i/o un model físic.

Tipografia i Disseny Gràfic

El disseny gràfic és la disciplina que utilitza conceptes visuals per a comunicar idees. Aquest curs té com a objectiu practicar les eines de disseny gràfic, color, imatge, composició i tipografia i la relació entre elles. La tipografia és una de les eines més importants per als dissenyadors gràfics. Els estudiants experimentaran des de fonts tipogràfiques mòbils fins a moviments de tipografia digital. En aquest curs, els estudiants aprendran a dissenyar projectes que van des de cal·ligrafia artística i experimental, tipografia, composició de cartells, disseny de marca o disseny editorial fins a interacció digital. Els estudiants també aprendran habilitats bàsiques de comunicació, considerant que les narratives contemporànies requereixen la capacitat de gestionar imatges estàtiques i dinàmiques.

Disseny de Producte i Mobiliari

Aquest curs se centra en les àrees de disseny de producte i disseny de mobiliari. Es cobrirà tot el procés, des de la conceptualització fins a la formalització, el desenvolupament i la pre-producció d’un objecte per a l’entorn humà, domèstic o laboral.

El curs estudiarà l’entorn social, ergonòmic i estètic de l’usuari, les formes de produir una obra final i el seu impacte en el conjunt de l’entorn. Els estudiants analitzaran la semàntica dels objectes i les seves capacitats funcionals i comunicatives, així com la integració dels materials i la tecnologia.

Les visites a fàbriques, showrooms i botigues de disseny, així com els tallers de l’Escola, són part essencial del desenvolupament dels productes dissenyats.

Disseny de Retail i Visual Merchandising

El Retail és, naturalment, l’aparador de noves idees, nous conceptes i nous productes. Com a tal, l’entorn de la botiga serveix d’etapa de venda de les darreres ofertes de mercaderies del dia i una eina de comunicació que s’utilitza per crear un diàleg amb el client objectiu. El disseny específic de l’espai al detall quant a l’adequació del traçat interior i l’estudi dels fluxos públics, una tria adequada de materials per a les parets, terres i sostres, així com les aplicacions gràfiques i la il·luminació, determinen l’espai i la qualitat de la botiga. Mitjançant un merchandising visual efectiu, el comerciant comunica tant els atributs de la marca com els atributs dels productes oferts.

L’objectiu principal d’aquest curs és introduir els estudiants en la importància del disseny de Retail i del merchandising visual com a component integral d’una estratègia comercial exitosa. Els principis, les filosofies i les tecnologies de tots dos, seran estudiats mitjançant l'exploració del mercat, visites i experimentació pràctica a l'aula.

Motion Graphics i Comunicació Visual

En els últims anys, les imatges en moviment s'han convertit en els nous gràfics en el món digital. La xarxa està plena de gràfics, fonts d'animació, il·lustracions i imatges que es mouen creant la sensació de dinamisme. L'objectiu principal d'aquesta assignatura és presentar als estudiants el camp del motion graphics i també aprendre la comunicació visual com l'eina per facilitar la comunicació de les idees. El contingut se centrarà en la narració de contes, la il·lustració digital, el cinema digital i les eines digitals que ajuden a construir-ho tot.

Disseny per Packaging

El packaging d’avui en dia necessita professionals amb el poder de comunicar —tant formalment com gràficament— les característiques d’un producte.

Amb l’objectiu de formar professionals els dissenys dels quals es nodreixin de responsabilitat social i mediambiental, el programa mostra les eines apropiades per conceptualitzar i desenvolupar projectes de packaging globals.

L’objectiu és comprendre els factors que influeixen en la producció i en la selecció d’un embolcall per un producte específic, les seves possibilitats i els seus materials.

Food Design

Aquest curs se centra en la interacció del disseny -entès com a procés creatiu- amb el menjar i la salut com a part fonamental de l’ésser humà.

La relació entre el disseny, el menjar i la salut no només es basa en els aspectes tangibles (espai, forma, producte, embalatge...), sinó també en una àmplia varietat d’aspectes, des de la cultura fins al territori, des del benestar fins a l’estètica.

Hem d’entendre la relació total dels humans amb l’entorn per crear maneres, sistemes o productes innovadors que millori aquesta interacció. El disseny creatiu, la connexió entre ment i mà, així com els sentits i la cultura en una comunicació constant amb altres dissenyadors ens permetran trobar noves maneres d’entendre i millorar el món.