Storytelling: Filosofia de Projecte i Branding Personal

Direcció

Salva Rubio

Durada // Horari

Juliol 2022 (TBC)

Idioma

Castellà

Nivell

Introducció / Mig

Nota

Les dates poden canviar i els cursos poden cancel·lar-se segons l'evolució de la pandèmia.

En aquesta època, és difícil cridar i mantenir l'atenció del públic: clients i seguidors viuen distraccions constants, més opcions que mai, i les tècniques tradicionals de màrqueting i publicitat tradicionals ja no serveixen per atreure'ls cap als nostres serveis professionals. No obstant això, hi ha empreses, influencers, professionals, productes i serveis que aconsegueixen mantenir la nostra atenció, des d'Apple fins a petits artistes, perquè la seva història, i la dels seus productes i serveis s'incorpora a la nostra pròpia història.

Aquesta és la base de l'storytelling y d'aquest curs de Summer School. Es tracta d'explicar històries, sí, però no de qualsevol manera: l'storytelling és l'art de transmetre una narrativa viva, sempre actual, projectada al futur, del que fem com a professionals i sobre com volem que el que fem canviï la història i la vida dels nostres seguidors, usuaris o clients.
Les històries de marca, ja siguin de grans empreses, de petits emprenedors, d'artistes que comencen o d’influencers en xarxes, no depenen de les característiques o capacitats tècniques del que oferim, sinó de la relació que aconseguim entaular amb els nostres seguidors, i de com el que fem canviarà les seves vides.

L’Storytelling és el que crea aquesta relació, a través d'experiències compartides, valors, creences i un sentit de pertinença global, que ja no depèn de les tècniques de la publicitat tradicional, sinó d'un diàleg constant entre seguidors, col·laboradors, clients. Així, l’Storytelling s'ha convertit en una eina imprescindible per a dissenyadors, experts en màrqueting, publicistes, arquitectes, interioristes, enginyers, informàtics i qualsevol professional que hagi de dissenyar, conceptualitzar o vendre productes o serveis que requereixin una interacció o connexió emocional per part del consumidor.

Hem de saber comunicar la nostra pròpia història de marca a través de diferents tècniques, formats i habilitats per incorporar-los als nostres processos creatius i de venda, per poder seguir narrant el que som, i que els nostres receptors converteixin la seva història en la nostra.

 • Capacitar alumnes de diferents backgrounds i disciplines perquè puguin aplicar de forma efectiva  el Storytelling en els seus respectius camps.
 • Realitzar un exercici pràctic (tipus workshop) perquè l’alumne apliqui els coneixements adquirits en l’elaboració del seu propi personal branding usant el Storytelling.
 • Assimilar les eines principals del Storytelling en relació a la narrativa tradicional: theme, estructura, tema, personatges, etc. i posar-les en pràctica.
 • Aprendre a transformar dades en històries captivadores, persuasives i convincents que uneixen un component narratiu, visual i emocional.
 • Potenciar les capacitats tècniques i creatives de l’alumne per satisfer la demanda d’habilitats al Storytelling per part del mercat contemporani.
 • Deconstruir diverses brand stories i entendrem com han estat utilitzades en diferents mitjans de comunicació  (TV, online, premsa, xarxes socials, etc.) per ampliar el marketing reach.
 • Aprendre a descodificar les tècniques de Storytelling usades en diferents campanyes i comunicacions de marca, adaptat a mitjans específics.

1. Principis i processos bàsics del Storytelling

 • Història vs. Dades
 • Empatia i connexió emocional
 • Narració com a persuasió
 • L’aprenentatge com a arc de transformació

2. Storytelling per comunicar marca

 • Creació i valors de marca
 • Insight per a l’empatia emocional
 • Influència i motivació
 • Transformació de l’usuari/receptor
 • El consumidor com a agent de canvi

3. Bases del Storytelling: fonaments narratius

 • Del mite a l’argument universal  
 • Del viatge de l’heroi a l’estructura
 • De l’arquetipus al personatge

4. Eines bàsiques per al Storytelling

 • Theme i missió: identificació, receptor i consumidor
 • Personatges i arc: transformació i user experience
 • Estructura moderna: del conflicte a l’objectiu                     

5. Storytelling aplicat: Anàlisi de casos d’estudi

 • Storytelling en comunicació de marca, disseny de producte, publicitat i disseny gràfic, anàlisi i presentació de dades, xarxes socials, transmedia, disseny web, videojocs, màrqueting…

Pràctica: durant el curs, els alumnes desenvoluparan paral·lelament el seu propi projecte de personal branding, per crear la seva pròpia marca.

Salva Rubio
Salva Rubio és storyteller professional. Actualment compta amb diversos llargmetratges en producció i desenvolupament, és analista de projectes cinematogràfics i també compta amb experiència en guió d’animació. Com a novel·lista, ha publicat dues obres amb Penguin Random House i està treballant en la tercera. Com a guionista de novel·la gràfica, està preparant diverses obres per a l’editorial franco-belga Le Lonbard, i com a docent, ha impartit classes en escoles com ara la Universidad Europea de Madrid, ESNE o Elisava. 
www.salvarubio.info

Dissenyadors, publicistes, marketers, RRPP, professionals de la comunicació, arquitectes, aparadoristes, interioristes, comerciants, enginyers, informàtics, programadors, dissenyadors de producte i estudiants d’aquestes disciplines.

Per un aprofitament màxim del curs, es recomana tenir coneixements bàsics d'Office o iWork.

Ordenador portàtil.

Els alumnes matriculats a Elisava tenen un descompte especial del 25% en els programes de ‘Creació i Renderitzat d'Objectes i Espais’ i ‘Les Eines del Dissenyador Gràfic: Crea, Retoca i Presenta amb Suite Adobe’. Els estudiants del curs d'estiu ‘Sustainable Materials for Design’ que després facin el 'Master’s Degree in Design through New Materials' tindran el descompte de l'import del curs d'estiu al preu del màster.

Descomptes abans del 15 d'abril *

Participació en un curs: es paga el 100% del preu del curs.
Participació en dos cursos: es paga el 100% del primer curs i el segon curs té un 15% de descompte.
Participació en tres o més cursos: es paga el 100% del primer curs, el segon curs té un 15% de descompte i el tercer curs i següents un 20% de descompte.

Descomptes per a Alumni Bold *

Participació en un curs: descompte Alumni Bold del 15%.
Participació en dos cursos: descompte Alumni Bold del 15% en el primer curs i descompte del 20% en el segon curs.
Participació en tres o més cursos: descompte Alumni Bold del 15% en el primer curs, descompte del 20% en el segon curs i el tercer curs i següents un 25% de descompte.

* Tots els descomptes correspondran a l'import del curs de menys valor.

A partir del 16 d'abril, només s'aplicarà el descompte estàndard d'un 15% per als Alumni Bold.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies