Projectes Públics

ChromDesign

Partner: Centre Regulació Genòmica, Københavns Universitet, Friedrich Miescher Institute for Biomedical Research Foundation, Helmholtz Zentrum München Deutches Forschungszentrum für Gesundheit und Umwelt GMBH, Institut Curie, Max Planck Institute for Molecular Genetics, Centre National de la Recherche Scientifique CNRS, Istituto Europeo di Oncologia SRL & Diagenode.
Equip: PhD Francesc Ribot, Carla Molins.


"ChromDesign" és una xarxa europea d'Investigació i Formació innovadora i interdisciplinària, formada per 10 beneficiaris i 6 organitzacions associades del sector acadèmic i no acadèmic (incloses empreses privades, fundacions, finançadors i editors).

L'objectiu és caracteritzar l'impacte de l'organització de la cromatina tridimensional (3D) en la regulació gènica durant la diferenciació cel·lular i en diversos trastorns humans, i també formar investigadors joves en el camp per a dotar-los d'habilitats, coneixements i experiència que els permetin emprendre una carrera d'èxit dins el camp biomèdic, sigui en l'àmbit acadèmic o en el sector privat.

L'objectiu científic és identificar noves característiques en la topologia de la cromatina responsables de la fisiologia cel·lular i de les disfuncions. Això establirà les bases per a: i) el desenvolupament de noves eines de diagnòstic, i ii) la identificació de noves dianes terapèutiques, que tenen el potencial de ser explotades per oferir nous tractaments. Aquests resultats s'aconseguiran gràcies al treball específic de 13 investigadors novells; contractats, supervisats i formats a la xarxa.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies