EXPOSICIONS

Material Designers: Material Tribes


'Material Tribes' és la primera exposició de Materials Designers, la plataforma d'interpretació i coneixement de materials dirigida a investigadors, docents i empreses d’Elisava Research. Aquesta mostra reuneix quatre tribus o col·leccions de materials: circular, smart & advanced, cultural i basic.  

Circular Materials presenta materials que responen a una mirada circular de manera integrativa i permeten mimetitzar processos amb la naturalesa, utilitzant matèries primeres com són els residus o els productes conreats.  

Smart & Advanced Materials mostra com els materials tenen la capacitat de transformar energia i d'adaptar-se a l'entorn canviant les seves propietats, i com el seu potencial de lleugeresa permet reduir la quantitat de matèria per a una millor eficiència i eficàcia.  

Cultural Materials reuneix materials que interpreten la història, les tradicions i la societat, propis del nostre entorn immediat i el nostre territori, on l'artesania juga un paper important.  

Finalment, Basic Materials mostra que els bàsics són peces essencials, materials que es mantenen temporada rere temporada. Són materials versàtils i conèixer-los, serveix de punt d'arrencada per a fomentar la creativitat dels dissenyadors. 

Aquesta exposició forma part d'un cicle de diferents mostres exposades permanentment a la Biblioteca Enric Bricall d'Elisava.

Material Designers
Material Designers