CONSULTORIA ELISAVA RESEARCH

Food Design Lab Barcelona

Els ecosistemes i els recursos naturals estan al capdavant de l'impacte de les activitats humanes. A més a més, diferents qüestions i estructures socioculturals, econòmiques i polítiques es troben actualment en una transformació crítica. 

El Food Design and Systems aborda qüestions sobre com els aliments i els sistemes de base biològica han de ser més inclusius, segurs i saludables, garantint la seguretat alimentària i nutricional, i que els canvis de comportament, socioeconòmics i democràtics ens portaran a construir comunitats i territoris. 

Elisava Food Design Lab és un espai físic i virtual dedicat a l'estudi i difusió del Food Design com a disciplina que contribueix a facilitar les transformacions sistèmiques socioculturals, econòmiques, ambientals i fins i tot polítiques. 

Treballem en projectes centrats en els següents temes clau: 

  • Materials: Solucions circulars i agroecologia. 
  • Informació: Visualització de dades mitjançant o per a sistemes alimentaris per a la conscienciació social. 
  • Humà: Experiències humanitzades en gastronomia. 
  • Societat: Innovació social mitjançant el disseny d'aliments i el disseny de sistemes. 
  • Processos creatius: descodificació d'experiències creatives gastronòmiques. 
  • Tecnologia: Disseny obert i sistemes que coexisteixen entre alimentació i tecnologia. 
     

1. Educació

Programes de formació a centres de primària i secundària, empreses i universitats per tal d'utilitzar el disseny com a eina per a generar un canvi que millori la cadena alimentària. 
 

2. Mentories a empreses i startups

Oferim programes de formació en Food Design per a empreses i institucions. En els propers mesos, el Food Design Lab tindrà una residència, mentoria i programes de transferència de tecnologia d'educació i recerca. 

En aquest context fem un pas més enllà i treballem perquè els projectes d'Alumni es converteixin en autèntiques start-ups que puguin millorar els nostres sistemes alimentaris. Exemples com Voilà o Agro mostren com el nostre enfocament de Food Design & Systems pot ajudar a la necessària revolució social al voltant de l'alimentació. L'educació és l'eina que impulsa els futurs professionals i formadors en la implementació del canvi, que és el valor afegit d'Elisava. 
 

3. Partners  

En l'última dècada hem considerat Food Design & Systems com una línia estratègica de recerca i ens hem apropat a la gastronomia col·laborant amb reconeguts xefs, empreses, institucions i ONG. Amb l'experiència adquirida, actualment estem treballant perquè el Food Design sigui entès per la societat com un agent de canvi i tenint clar que el disseny ja no és un objecte sinó un servei que pot ajudar a democratitzar la societat. 

Food Design Lab
Food Design Lab
Food Design Lab
Food Design Lab
Food Design Lab
Food Design Lab

7. Premis