Equip

Dr. Pere Llorach

Pere Llorach

Doctor

Pere Llorach Massana és Enginyer de Disseny Industrial per Elisava (2010) i Doctor en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona (2017). En la actualitat ocupa el càrrec de Cap de Sostenibilitat dins l’escola Elisava on s’encarrega de definir continguts docents en matèria de disseny i la sostenibilitat; així com de gestionar i participar en diferents projectes en l’àmbit del disseny i l’economia circular.

Al llarg de la seva carrera com a investigador, ha participat en els projecte europeus ECO-SCP-MED (2013-2014) i Life AQUAENVEC (2014-2915) i en els projectes nacionals en agricultura urbana Fertilecity I (2014-2016) i Fertilecity II (2017). En l’actualitat coordina el projecte europeu MaDe (Material Designers) destinat a fomentar i educar la figura emergent del dissenyador de materials dins del context d’una economia circular.

Ha publicat 7 articles científics, 5 dels quals en revistes de primer quartil, i ha realitzat 8 contribucions científiques en congressos de renom dins l'àmbit la sostenibilitat, l'agricultura, les ciutats verdes i l'enfocament de cicle de vida. A més a més, ha escrit capítols de llibres en l’àmbit de l’ecodisseny. L’any 2018, va participar com a editor convidat en revista "Temes de Disseny" d’Elisava en una edició enfocada a reflexionar sobre les interaccions entre l’ésser humà i la matèria.

És dels que creu que el disseny pot ajudar a crear societats més justes, socialment inclusives i equilibrades amb el medi ambient. Considera que estem arribant als límits d’explotació del planeta que habitem, que som agressius amb ell i amb nosaltres mateixos. Pensa que cal una revolució social per canviar la manera de relacionar-nos, el nostre rol com a consumidors i el concepte de vida que creiem que mereix ser viscuda.