Equip

Oriol Miró

Oriol Miró i Genovart

Doctorand

Cal·lígraf professional autònom des de 1994. Realitza encàrrecs i col·laboracions per a agències de publicitat, dissenyadors gràfics, museu, televisió, cadenes i empreses editorials. La seva àrea de recerca és la cal·ligrafia, l'art i la tipografia. Ha treballat com a cal·lígraf autònom des del 1994, i ensenya cal·ligrafia des del 1995. El seu enfocament de la cal·ligrafia ha estat sempre estructural i mai estètic. El seu principal interès és entendre les formes de les lletres i la seva relació entre si, és a dir, els espais entre elles.

El seu enfocament també està en la relació entre la cal·ligrafia i l'art i l'expressió. Ensenya en algunes universitats de Barcelona i escoles privades: és professor de Cal·ligrafia i Tècniques a l'Escola Elisava de Barcelona des de l'any 1994, professor de tipografia a l'Escola IDEP de Barcelona des de l'any 2006 i professor de cal·ligrafia i lettering al Màster de Tipografia Avançada de l'escola Eina (UAB) des de l'any 2008. A més, des de 2015 és coordinador i professor del departament de Cal·ligrafia a l'escola Visions de Barcelona. Aquí s'ofereixen tres cursos de cal·ligrafia segons el nivell: Curs Inicial, Curs Anual de Cal·ligrafia i Curs Avançat de Cal·ligrafia.

Publicacions: "Hand to Type" (Ed. Gestalten), "Els Logos 6" (Ed. Gestalten), "Disseny i impressió de la tipografia" (Edicions CPG), "Letterforms 2012: The Briem Report" (www.laoperina.com), "Letter Arts Review".

Estudis: Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Southampton el 2012, graduat en Enginyeria Química per la Universitat Politècnica de Catalunya el 1997 i en Disseny Gràfic per l'Escola Elisava el 1993.