Equip

Massimo Menichinelli

Massimo Menichinelli

Doctor

Doctor of Arts in New Media (Universitat d’Aalto – Aalto Media Lab) i Master of Science in Industrial Design (Politècnic de Milà – School of Design), des del 2005 ha treballat i investigat el paper que té el disseny en desenvolupar ecosistemes i infraestructures que donen support als processos col·laboratius, distribuïts i oberts.

Investiga com visualitzar i co-dissenyar processos de disseny, així com mesurar l'impacte de les activitats de disseny, desenvolupar i donar suport a iniciatives d'innovació social i digital, desenvolupar i recercar plataformes i com potenciar la col·laboració i la creació d'ecosistemes entre universitat i indústria.

Ha participat i coordinat diversos projectes de recerca europeus i ha donat classes, conferències i tallers a diferents països arreu del món, inclosos Itàlia, Espanya, Finlàndia, Alemanya, Regne Unit, Mèxic, Colòmbia, Corea del Sud, Singapur, Xina, Austràlia, EUA. Ha publicat diversos articles científics i llibres sobre els temes de Open Design, Digital Fabrication, Makers, Fab Labs i Innovació Social. Els seus llibres s’han publicat en anglès, castellà, italià, francès i japonès.