Equip

Juan Jesus

Juan Jesús Arrausi

Doctor

Llicenciat en Belles Arts per la Universitat del País Basc, Bilbao. Postgrau en disseny gràfic en la Schule für Gestaltung a Basilea, Suïssa. Doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. També posseeix un Màster interuniversitari en Psicologia Educativa per la UB / UAB / URLL / UG.

Dissenyador, professor i aprenent. Ha estat professor en el Art Center (Europa) i ha realitzat diverses col·laboracions docents amb escoles i institucions a Espanya, Itàlia, Suïssa i el Regne Unit. Ha ensenyat en les facultats de BB.AA. de Bilbao i Conca, i a les escoles de disseny Eina i ESDI de Barcelona. Des de 1996 fins a l'actualitat ha treballat a l'escola Elisava, Barcelona, ​​en diverses funcions: docent, coordinador, gerent d'àrea i codirector del màster universitari, MUDIC. Des de 2006 és professor associat en la Facultat de Ciències Socials i Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Dóna conferències, tallers de capacitació i escriu articles sobre tipografia i pedagogia. Recentment va completar el Màster Interuniversitari en Psicologia Educativa (MIPE). És el CEO de TeachingDesigners Alliance. És coordinador de l'equip de recerca-intervenció pedagògica SINTEdi. Des de 2018-19 és coordinador de l'Àrea Pedagògica en Elisava.

Com a dissenyador gràfic ha col·laborat amb l'estudi Miguel Milá a Barcelona i en els estudis de disseny i arquitectura: Fita, LG&A i Irudi. Va ser dissenyador gràfic per a l'Associació Suïssa de Skull-*Brain Traumatic. Va desenvolupar un projecte dins del programa Ikea-Stiftung, anomenat "Educació en disseny de formes de lletres". Treballa com a freelance en disseny gràfic, identitat corporativa i disseny editorial.

Últimes publicacions: Assaig: "Mapes de conducció: l'ús de mapes mentals per a guiar l'aprenentatge basat en projectes a través del pensament de disseny" Grafica (2018). Congrés de comunicació CIDUI: "1 + 1 = 3 Programa de cooperació en parelles en contextos pseudo-naturals" Revista del Congrés Internacional de Docència Universitària i Innovació, CIDUI (2018). Article: "Transmèdia i disseny, una hibridació per a l'aprenentatge significatiu; un estudi de cas sobre capacitació per a la innovació" Tems de DissenyTdD (2017). Simposi de Comunicació GRAFICA, II Congrés de Disseny Gràfic. "Selecció del tema de recerca del TFM" (2016).

La seva àrea de recerca és la pedagogia del disseny, la tipografia i la formació de professors professionals.