Equip

Juan crespo

Juan Crespo

Investigador

Doctor en Enginyeria Biomèdica per la Universitat de Barcelona (IBEC, CMRB), Màster en Ingenieria Biomèdica, UB-UPC (IBEC), Grau en Disseny per la UPC i Enginyeria Tècnica en Disseny Industrial per Elisava.

La seva àrea de recerca se centra en el disseny i els sistemes vius. Estudia la relació entre la naturalesa i la tecnologia i connecta de manera transdisciplinar aquestes dues àrees de coneixement, projectant-les des d'una posició de nexe. En les seves recerques prèvies en l'IBEC i el CMRB, va aprofundir en la fabricació de teixits artificials vius (cèl·lules + scaffold + estimulació) en el marc de la medicina regenerativa. Va desenvolupar teixit cardíac viu amb cèl·lules iPSC, madurant-ho posteriorment en un dispositiu d'estimulació electromecànica (palesa OEPM M.D.O. 201630561) amb l'objectiu de substituir i estimular la regeneració del miocardi danyat per un infart en model de rosegador.

Actualment el seu interès es focalitza a investigar la relació entre el viu i l'inert: com en un futur pròxim l'enginyeria i el disseny integraran als sistemes vius com un component més. Acadèmicament, el seu objectiu és que aquest coneixement transcendeixi a les aules, fent que la ciència i la biomimètica actuïn com a catalitzador a l'hora de projectar. Fent que el disseny i els sistemes vius siguin la base d'una nova metodologia projectual.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies