Equip

Dr. Roger Paez

Dr. Roger Paez

Investigador Líder

Arquitecte per l'ETSAB, Barcelona (Excel·lent), Master of Science in Advanced Architectural Design, Columbia University, New York (GSAPP Honor Award for Excellence in Design), Doctor Arquitecte per la UPC, Barcelona (Excel·lent cum laude). La seva tesi doctoral "Cartografia Operativa: Usos del mapa al projecte arquitectònic", 1982-2012, dirigida per Jaime Coll (ETSAB) i Iñaki Ábalos (Harvard GSD) va rebre la màxima distinció.

Després de treballar als estudis d’Alison+Peter Smithson a Londres i Enric Miralles a Barcelona, va fundar A i B Estudi d’Arquitectes (www.aib.cat), un estudi dedicat a la pràctica crítica de l’arquitectura contemporània. Ha projectat el Zoo Marí de Barcelona, l’extensió de l’Hospital Clínic de Barcelona, i el Centre Penitenciari Mas d’Enric,  seleccionat pel Premi FAD 2013 i finalista al Premi Catalunya Construcció 2013.

Activament involucrat en la cultura, la recerca i l’acadèmia, va ser membre de la comissió editorial de Quaderns d’arquitectura i urbanisme, guardonada amb el Jean Tschumi Prize 2005. Des del 2000 és professor de projectes arquitectònics a l'ETSALS, i des del 2015 és director del Màster en Arquitectura Efímera i Espais Temporals a Elisava (UPF), on també és Cap de Recerca des del 2018. Ha estat professor convidat, conferenciant i jurat en diverses universitats internacionals, com ara Columbia, Cornell, Harvard, IIT, Sci-ARC i USC als EUA; o ETSAB, ETSAV, BAC, IaaC, UdP (Porto), ETSAM (Madrid), ENA (París) i UMA (Umeå) a Europa. Publica regularment articles en revistes especialitzades i llibres, entre els quals destaquen: Design Strategies for Temporary Intervention in Public Space (Elisava, 2013), Critical Prison Design (Actar, 2014), i Operative Mapping: Maps as Design Tools (Actar, 2019).

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies