Divulgació

Design Attitudes Fòrum

Ens enfrontem a una àmplia gamma de nous desafiaments dins del canviant i complex entorn actual. El disseny posseeix potencial transformador i innovador; mentrestant, la mateixa disciplina del disseny també està canviant, estant cada vegada més implicada en assumptes menys tangibles.

El propòsit del disseny i el paper dels dissenyadors està sent redefinit i és en aquest context que ens preguntem: Quines formes d'innovació de disseny hem de promoure per tenir presència en el futur?

El Fòrum Elisava Design Attitudes, que va reunir més de 130 participants del món del disseny, pretenia ser un punt de referència clau per definir el paper del disseny en el futur i posar en relleu la força influent d'Elisava en aquest procés.

L'objectiu d'Elisava Research era començar a identificar les tendències de la innovació a través del disseny. Ho va fer descrivint les actituds del disseny i les seves àrees d'impacte, i establint una enquesta que validaria aquestes troballes i identificaria quin tipus d'innovadors existeixen en una comunitat tal com és una universitat de disseny.
 


Resultats de l’enquesta Design Attitudes: Percentatge col·lectiu d’actituds Conscients, Compromeses, Resilients i Rebels. 

Actituds %
Conscient 29
Compromès 24
Resilient 31
Rebel 17

* n= 113 (Professionals i estudiants universitaris de disseny)


Resultats de l’enquesta Design Attitudes: Percepció dels rols com a dissenyador (per professionals i estudiants de disseny)

Rols com a dissenyador % (professionals) % (estudiants)
Proveïdor de solucions 27 35
Humanista 11 9
Estratega 8 0
Agent de canvi 54 57

* n= 90 professionals i n= 23 estudiants universitaris de disseny

#ELISAVADesignAttitudes va ser #sensible #enriquidor #divertit #dinàmic #encoratjador #suggestiu #energitzant #diferent #revelador #inspirador