Temes de Disseny. Intel·ligència Artificial
Temes de Disseny. Intel·ligència Artificial
Temes de Disseny. Intel·ligència Artificial
Temes de Disseny. Intel·ligència Artificial

Temes de Disseny #35. AI and Emerging Digital Technologies as a Design Material.

Edició: Ramon Sangüesa and Ariel Guersenzvaig (Guest); Dr. Laura Clèries and Dr. Oscar Tomico (Chief)
Autoria: Sergi Abellán, Tatiana Afanador, Kristina Andersen, Marcel Bilurbina, Alex Bordanova, Marilena Christodoulou, Kyle Dent, Richelle Dumond, Bruna Goveia, Mike Kuniavsky, Hai-Ning Liang, Eva de Laat, Jinyoung Lee, Carola Leegwater, Yuanjin Liu, among others
Publicació: Elisava
Any: 2019
ISSN: 2604-9155
Disseny: Studio Albert Romagosa

La intel·ligència artificial, l'aprenentatge automàtic, el Big Data i altres tecnologies estan cada cop més esteses, i això les podria facultar com a nous materials per al disseny. Però, quines característiques especials presenten? De quina manera les hauria d'incloure el disseny en les seves pràctiques? Com afecten la investigació del disseny? Interacció persona-ordinador (HCI)? Experiència d'usuari (UX)? Quines implicacions ètiques tenen?

Aquesta edició de Temes de Disseny recull aportacions d'investigadors i professionals del disseny que ofereixen potencials respostes. Utilitzant una gran varietat de recursos que van des de casos pràctics fins a directrius ètiques, els autors d'aquesta publicació tracten un ampli espectre de temes en el seu intent de fer front als desafiaments que plantegen aquestes noves agències artificials.