Elisava Insights
Elisava Insights
Elisava Insights
Elisava Insights

Elisava Insights

Edició: Laura Clèries, PhD; Javier Peña, PhD
Autoria: Laura Clèries, PhD; Luis Fraguada, PhD; Pau García, Clara Guasch, Varvara Guljajeva, PhD; Toni Llàcer, PhD; Nicola Montaretto, Oscar Tomico, PhD
Publicació: Elisava Research
Any: 2020

Elisava Insights és un paquet de coneixement de 75 reptes als quals s'enfronten els humans i el planeta, que s'utilitza com a eina de previsió estratègica inspiradora i com a punt de partida per establir diàleg col·lectiu i sinèrgies transdisciplinàries amb els grups d'interès. Organitzats en les cinc àrees d'impacte transdisciplinari d'Elisava Research, s'han identificat reptes com ara: Podem augmentar el potencial d'empatia no només amb altres humans, sinó potser amb altres espècies i ecosistemes? Com conscienciar sobre la importància de la comunicació empàtica en l'era digital? Quins materials ens poden ajudar a mitigar el canvi climàtic? Com promoure relacions de sentit amb màquines automatitzades? Com explorar i experimentar diferents realitats? Com pot el disseny ajudar al decreixement? Com el disseny pot promoure els valors democràtics i combatre la desinformació?

Per molt valuós que sigui per a tota la comunitat de disseny i enginyeria, s'ha decidit publicar-ho en obert i disponible per a tots els investigadors/es, per tal d'instigar el canvi i proporcionar una eina per a transformacions proposades més enllà del nostre ecosistema.