decoding-european-creative-skills-2.jpg
decoding-european-creative-skills-3.jpg
decoding-european-creative-skills-4.jpg
decoding-european-creative-skills-5.jpg

Decoding European Creative Skills

Edició: Javier Peña, Danae Esparza, Laura Clèries, Toni Llàcer, Beatriz Martínez-Villagrasa
Autoria: Danae Esparza, Beatriz Martínez-Villagrada, Toni Llàcer, Albert Fuster, Julia Benini, Nicola Montaretto, Axel Gasulla, Laura Ackermann, Joep Frens, Bart Hengeveld, Thomas Ostergaard
Publicació: Elisava
Any: 2019
ISBN: 978-84-09-144492-1
Disseny: Studio Albert Romagosa

Decoding European Creative Skills (DECS) és un projecte cofinançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea, i capitanejat per Elisava amb Eindhoven University of Technology i Fachhochschule Slazburg University of Applied Sciences per compartir amb la resta de comunitats del disseny l'interès a que es conegui la nostra professió.

La publicació destaca per ‘The Future of Creativity’, una sèrie d'articles inèdits sobre creativitat i educació: ‘Challenges and Opportunities in Creativity as Executive Education’, escrit pel Dr. Albert Fuster i Julia Benini, codirectors de l’Executive Programme en Lideratge Creatiu; ‘Meditating turmoil as a creative management model’, de Nicola Montaretto i Axel Gasulla (Domestic Data Streamers); ‘Creativity in an Interdisciplinary Environment’, de Laura Ackermann (Salzburg University of Applied Sciences); ‘New Making Affords New Thinking’, a càrrec del Dr. Bart Hengeveld i el Dr. Joep Frens (University of Technology Eindhoven); i ‘Revising Creative Sustainability-competencies in Design Educations’, de Thomas Ostergaard (VIA University College de Dinamarca). 

L'altre objectiu d'aquest llibre és presentar un resum de les activitats dutes a terme durant aquest projecte de dos anys de durada, i alhora agrair a totes les companyies i individus que ho l'han fet possible i hi han participat de manera activa. A part de les activitats, també incorpora el Diccionari Creative Skills, una col·lecció de bones pràctiques fonamentades en una sèrie d'entrevistes amb professionals del disseny i estudiants a Barcelona, ​​Salzburg i Eindhoven, un resum dels Creative Challenges duts a terme per cadascuna de les universitats col·laboradores, on joves dissenyadors van col·laborar durant una setmana d'intens treball en grup.

Tanmateix, la publicació fa una primera anàlisi dels resultats del Creative Decoding Tool (CDT), una eina en línia dissenyada per l'equip d'Elisava Research amb tres objectius en ment: en primer lloc, proporcionar una eina en línia perquè els dissenyadors millorin l'autoavaluació de les seves habilitats. En segon lloc, oferir a les empreses i institucions una eina per avaluar la incorporació dels dissenyadors en els seus equips. Finalment, recopilar i mostrar en temps real dades sobre les competències dels professionals i els estudiants de disseny internacionalment.