Projectes

Xoc

Estudiant/s: Diversos autors
Tutoritzat per: Martín Azua, Ion Elola i Eva Minguella
Promoció: 2016
Estudi: Màsters Àrea Comunicació

 

Autors: Maria Lopez, Macarena Norambuena i Mario Montull

L’objectiu del concurs realitzat durant el taller de packaging mínim, en col·laboració amb Isern Patentes y Marcas, era dissenyar una col·lecció de tres xocolates inspirada en la ciutat comtal.

El projecte guanyador es basa en uns conceptes intangibles que caracteritzen la ciutat: “compartir”, perquè Barcelona és una ciutat oberta que s’ofereix als qui arriben de fora; “experimentar”, perquè és també avantguarda i atractiva per a start-ups o nous projectes; i finalment “jugar”, ja que la capital catalana és sobretot una metròpolis entretinguda.

‘Xoc’ proposa una nova manera de gaudir de la xocolata a través d’una gama de bombons amb formes pròpies que conviden el consumidor a repensar com interactuar amb el menjar.

‘Les voltes’: vinculats principalment a la idea de “jugar”, aquests bombons són cúpules que encaixen una dins l’altra i funcionen com una nina russa (matrioixcas), cosa que proposa un maridatge de xocolates que es descobreix a mesura que es destapen les cúpules.

‘Les làmines’: una proposta per “experimentar” sensacions. Es tracta de peces fines de xocolata de sabor intens, dissenyades per degustar. Gràcies al mínim espessor que tenen, el bombó es desfà lentament a la boca i et fa descobrir tots els contrastos i matisos que té. En el pack, es distribueixen les làmines en una disposició radial que convida a servir-se’n.

‘Els bombons’: l’última proposta de la col·lecció neix de la idea de “compartir”. Cada peça està pensada per trencar-se per la meitat, cosa que dóna com a resultat dos bombons idèntics. Aquesta és una xocolata que demana interacció i que convida a un petit joc d’equilibris per poder agafar cada bombó d’un extrem i partir-lo per gaudir de la nostra meitat.

El repte principal del packaging d’aquests bombons va ser crear uns envasos únics, i la vegada funcionals i atractius, en relació a la forma de la xocolata, que convidessin el consumidor a gaudir del producte d’una manera determinada en consonància amb els conceptes intangibles en els quals el projecte està basat.

Projecte guardonat amb el premi Liderpack 2016.