Projectes

Taral·larà

Estudiant/s: Andrés Villanueva, Helena Llop
Tutoritzat per: Santi Fuster, Pol Pérez, Josep Román, Roseta Mus Pons, Xavier Roca, Javier Pereda, Junior Martínez i Marc Panero
Promoció: 2018
Estudi: Màsters Àrea Disseny Gràfic

El nostre projecte de Màster va consistir en revitalitzar la comunicació del Museu de la Música de Barcelona, ​​una institució dedicada a l'experimentació i reflexió musical i propietària d'una de les més grans col·leccions d'instruments a Europa.

El Museu se centrava en una comunicació acadèmica i històrica, principalment entesa per professionals o estudiosos de la música. És per això que nosaltres vam apuntar a portar la comunicació a un públic més ampli, i en base a això vam decidir utilitzar un llenguatge amb el qual representar música en qualsevol nivell: les onomatopeies.

Per aquesta raó és que ens va semblar natural canviar el nom del Museu de la Música a Taral·larà, ja que és l'onomatopeia per taral·lejar en català, i taral·lejar és una de les formes més immediates que té qualsevol persona per expressar-se musicalment.

A partir d'aquesta decisió el Museu va començar a cobrar vida i a manifestar-se de diferents formes: la tipografia escollida ens va servir per representar diferents tipus de sons i aportar-li moviment a la identitat, la varietat de colors augmentar la vibra lúdica del projecte i la fotografia, quan apareixia, ajudava a equilibrar les composicions. Aquests elements reunits ens van permetre crear peces coherents i alhora diverses per a totes les àrees del projecte.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies