Projectes

Sinestèsia

Estudiant/s: Cèlia Giménez, Joan Cofan
Tutoritzat per: Mónica Rikic, Susana Tesconi, Varvara Guljajeva, Raúl Goñi
Promoció: 2021
Estudi: Grau en Disseny

Pot existir un entorn lúdic-interactiu a l'espai públic amb un rerefons científic i tecnològic d'aprenentatge? Amb aquesta pregunta iniciem el projecte sinestèsic per a la societat. Aproximadament el 4% de la societat és sinestèsica, o el que és el mateix, els seus sentits apareixen barrejats als seus cervells.

Per tal d'aprendre de la sinestèsia i jugar amb les persones, presentem un artefacte que exemplifica el que una persona sinestèsica pot arribar a sentir amb els seus sentits. L'artefacte se centra en el tacte i so, tot mostrant com pot arribar a variar en funció de l'àrea pressionada. Un cop l'usuari comença a tocar la superfície suau, notarà a l'instant els diferents sons depenent de la zona tocada.

L'artefacte ha sigut creat a fi de treballar el disseny d'experiències lúdiques-educatives en la intersecció d'art, ciència i tecnologia dins un marc d'esdeveniment ciutadà dins el CosmoCaixa. Tot i mostrar una sola petita part de tot el que la sinestèsia comprèn, creiem apropar-nos en un petit rang del món de la sinestèsia i saber com de poderosament creatives poden arribar a ser les ments sinestèsiques.