Projectes

On Pointe

Estudiant/s: Marilena Christodoulou
Tutoritzat per: Jordi Truco
Promoció: 2018


Un ballarí de ballet porta una sabata Pointe mentre fa un a pointe. Aquesta tècnica de ballet, que es fa elevant les puntes dels dits dels peus, permeten als ballarins a crear la il·lusió d'una lleugeresa increïble en forma de sílfide. No obstant això, treballar aquesta tècnica és dolorós, causa butllofes, lesions i desfiguració dels peus, molt comuns entre ballarins.

Aquest tipus de lesions es poden prevenir si els peus són recolzats correctament. Ballarins, ajustadors de calçat pointe i podòlegs coincideixen que les sabates Pointe que s'ajusten i s'adapten correctament durant tota la teva carrera poden ajudar a evitar lesions. La moda esportiva requereix un canvi radical que requereix la integració de les tecnologies digitals, no només en la fabricació sinó també en el disseny. Cada ballarí té un peu únic, amb variacions en mesura i forma, la flexibilitat de l'arc o la força mecànica.

L'objectiu d'aquest estudi és demostrar que es pot desenvolupar un sistema paramètric per dissenyar una sabata Pointe que s'adapti a tot tipus de peu.

Programa: Master’s Degree in Advanced Design and Digital Architecture

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies