Projectes

One and Many Lines

Estudiant/s: Diversos autors
Tutoritzat per: Mar Arza, Roger Páez
Promoció: 2018
Estudi: Màsters Àrea Disseny d'Espai

Estudiants: Shaun Barton, Lorenzo Damonte, Fiona Gather-Stammel, Marta Gutiérrez, Mira Kanj, Felix Köstinger-Lingitz, Ji-Qian Lai, Hung-Chi Li, Marcelo Reinoso, Laura Sánchez, Giulia Sportolari

Allotjats en un centre d'art fundat al voltant de la pràctica del dibuix, experimentem amb la línia com el seu element més bàsic. Un gest senzill i instintiu que pot adquirir diferents graus de complexitat. El procés d'apropiació de l'espai ens va portar a experimentar una línia sense traç, a utilitzar el paper no com a suport, sinó com a material d'expressió en si mateix.

El projecte resultant que es mostra a la sala d'exposicions del Cercle Artístic Sant Lluc desplega múltiples realitats que es creuen. Primer es dibuixa una simple línia. Un augment mitjançant un microscopi transforma aquesta línia en una acumulació volumètrica de cristalls de grafit. A continuació, aquesta acumulació es representa mitjançant fulls de paper esculpits que recorren tota la longitud d'una paret com una subtil orografia de vores imprecises, revelant relleus arrugats que contrasten amb superfícies llises i planes. Finalment, aquesta línia volumètrica esdevé un model per a moltes línies dibuixades pel públic, el que ens porta a l'origen, al dibuix, al gest primitiu de ratllar el negre sobre el delicat blanc de la superfície.