Projectes

Nimble

Estudiant/s: Alan Niski, Eduard Carulla, Joan Niubó, Fernando Montero
Promoció: 2014
Estudi: Màsters Àrea Disseny de Producte

'Nimble' és un projecte que neix amb l’objectiu de buscar noves oportunitats per a la firma de motxilles de muntanyisme Alpina (Barcelona), a través de la identificació i solució posterior de necessitats sense resoldre dins del seu sector.

Durant el procés d’investigació dut a terme, es va detectar una problemàtica en relació a la ineficàcia de les motxilles tradicionals a l’hora de transportar objectes de grans dimensions, tant en l’àmbit creixent dels esports de muntanya com en diferents sectors professionals (equips de rescat i/o bombers).

El concepte de Nimble gira entorn a una panell frontal rígid que incorpora un sistema de fixació modular que permet eliminar les límits físics imposats per la bossa de la motxilla, cosa que fa possible el transport d’objectes com esquís o taules d’snowboard, a la vegada que facilita l’accés directe a aquests.

El sistema de fixació consisteix en una sèrie de mòduls que s’introdueixen a diferents forats de la motxilla, i hi queden assegurats amb un gir de 90º ben senzill. A través d’aquests mòduls s’ajusten unes cintes, que gràcies que es poden girar independentment i que es poden combinar amb altres elements que s’usen normalment en la pràctica de muntanyisme per transportar material (com els mosquetons), facilita la distribució de la càrrega i afavoreix a l’optimització de l’espai i a millorar l’accessibilitat.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies