Projectes

Mumbai-Barcelona Workshop

Estudiant/s: Tiago Abreu, Dalia Alakki, Jana Antoun, Juan Arizti, Assil Naji, Marta Borreguero, Elena Caubet, Nishil Desai, Inés Fernández, Tanvi Gupta, Stephanie Ibrahim, Tracy Jabbour, Yunling Jin, Jad Karam, Sajol Kinariwala, Louis Kurian, Selen Kurt, Alexa Nader
Tutoritzat per: Roger Paez, Toni Montes, Atrey Chhaya, Bhavleen Kaur
Promoció: 2019
Estudi: Màsters Àrea Disseny d'Espai

El taller Mumbai-Barcelona és un esforç col·laboratiu entre el MEATS d'Elisava (Barcelona) i el Balwant Sheth School of Architecture (Mumbai), dirigit per Roger Paez, Toni Montes, Atrey Chhaya i Bhavleen Kaur. El seu objectiu és dissenyar una intervenció prototípica al Raval, utilitzant microarquitectures com a infraestructura cívica per articular programes informals, orgànics i autogestionats per fomentar la col·laboració i la cohesió social a tot el districte.

El taller és un programa col·laboratiu de tres setmanes. Durant les dues primeres, l’equip de Mumbai ha identificat lògiques col·laboratives informals, orgàniques i autogestionades entre residents de la mateixa comunitat de barri a la ciutat de Mumbai, mentre que l’equip de Barcelona ha explorat espais d’oportunitat al districte del Raval, on es poden implementar espais de promoció de la vida comunitària per millorar de manera efectiva la cohesió social. Mumbai proporciona l'exploració programàtica, mentre que Barcelona proporciona el marc socioespacial.

La tercera setmana, ambdós equips han treballat conjuntament en un model físic d'escala 1:20 d'un lloc que descriu el caràcter del Raval i l'han fet servir com a banc de proves per a les microarquitectures que fomenten la creació de comunitats. Tenint en compte la seva condició prototípica, aquestes solucions es poden aplicar a tot el districte, definint un nou sentit per al model de superilla.
 

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies