Projectes

Llacuna

Estudiant/s: Diversos autors
Tutoritzat per: María de la Cámara, Gabriel Paré, Toni Montes, Roger Páez
Promoció: 2018
Estudi: Màsters Àrea Disseny d'Espai

Estudiants: Esther Abad, Joana Bisbe, Clàudia Blanes, Carla Camín, Alberto Cantera, Joan Carreres, Maria Casadellà, Aina Engelhard, Aina Flores, Nils Kamminga, Sofía Martín, Cristina Peiris, Carme Roig, Ariadna Sala, Clara Viladecans.

En el marc de la secció "Espais transformats" i partint de l'exploració de les possibilitats lumíniques, "Llacuna" exalça el passat pantanós del barri del Poblenou. Amb aquest objectiu, entre moderns edificis d'oficines i naus industrials rehabilitades, els usuaris s'endinsaran en una escena lumínica que evoca l'atmosfera de la llacuna original, esborrant el sòl urbanitzat.

El projecte va guanyar el diploma al millor espai transformat del Festival Llum BCN 2018. El jurat va destacar la seva capacitat de "modificar l'espai i la seva configuració física a partir de l'ús de la llum i la il·luminació, i la capacitat de proposar una nova experiència urbana al públic a partir del disseny del projecte i la seva interacció amb el lloc". El projecte tutelat per Maria de la Cambra i Gabriel Paré de cube.bz i els directors Roger Paez i Toni Montes, pretenia rememorar el passat pantanós del barri de Poblenou, generant l'efecte de dissolució del sòl urbanitzat amb una densa capa de llum que simula una superfície líquida i corpòria.