Projectes

Infografia auto-etnogràfica

Estudiant/s: Diversos autors/es
Estudi: Grau en Disseny

Estudiants de 3r curs de Grau en Disseny visualitzen, a través d'auto-infografies, els canvis que ha provocat el confinament en el seu dia a dia, en les interaccions amb amics i familiars, en els seus hàbits alimentaris i en la utilització dels espais domèstics, entre d'altres aspectes.
 

'Quarantined Anger', d'Aida Martí

Quarantined Anger, d'Aida Martí

Aquesta infografia busca analitzar i comprendre a una família de tres membres durant el seu aïllament a causa de la pandèmia de COVID-19 a Barcelona. Analitza principalment dues setmanes: la primera amb treball a distància i docència online, i la segona durant les vacances de Pasqua. L'objectiu d'aquesta investigació ha estat veure com s'entenia aquesta família durant dues setmanes similars però diferents, i si els nivells d'ira van augmentar o no durant tot el procés. Depenent de la intensitat del desacord registrat, les "llums vermelles d'ira" són més o menys prominents.

 

'Els meus pensaments durant una setmana de confinament', de Mireia Raurell

Els meus pensaments durant una setmana de confinament, de Mireia Raurell

Vaig realitzar una investigació de diferents gràfiques, estudiant els pros i els contres, fins que em vaig decidir per aquesta amb dos eixos: el circular, on es disposen tots els pensaments; i una radial, on hi ha els dies de la setmana. Les variables d'intensitat i classificació havien de diferenciar-se amb aspectes visuals: vaig decidir classificar els grups de pensaments per colors, i les intensitats per gruixos.

 

'Infografia auto-etnogràfica', d'Antonio Cortada

Infografia auto-etnogràfica, d'Antonio Cortada

Objectiu: reproduir el nostre dia a dia extrapolat als usos que donem als espais, mesurant quantitativament el temps que hem passat en aquests. En aquest sentit he realitzat una mena de heat map o mapa de calor del nostre habitatge per així contrastar i analitzar els punts, espais o llocs on passem més temps, tot desglossant-los en blocs.

 

'Activitats i costums durant el confinament', de Perla Sant

Activitats i costums durant el confinament, de Perla Sant

Passar tantes hores al dia dins d'un pis ens fa interessar-nos per noves coses i dedicar més temps a activitats a les quals abans no teníem temps. De la mateixa manera, el fet d'estar tancats en un espai limitat ens fa aprofitar més i fer un major ús d'estances de la casa que potser no apreciàvem anteriorment, com són els balcons i les terrasses.

 

'Transformació dels espais de la llar a causa del confinament', de Miquel Comas

Transformació dels espais de la llar a causa del confinament, de Miquel Comas

El confinament causat per la pandèmia de la Covid-19 ha suposat que tots els membres de la unitat familiar quedem tancats a casa. Som una família de cinc en un pis relativament petit on compartim espais 24 hores al dia. Aquests espais han hagut de reinventar-se, ja que moltes de les activitats que abans fèiem en altres llocs, ara es fan a casa. La meva intenció és mostrar aquesta transformació dels espais, que en una situació de normalitat tenen uns usos molt concrets, i com s'han descontextualitzat en la situació actual.

 

'Infografia auto-etnogràfica (2)', de Berta Coderc

Infografia auto-etnogràfica (2), de Berta Coderc

Aquesta infografia reflecteix un dels principals canvis de major impacte que he pogut experimentar abans i durant el confinament, com ha estat l'hàbit en la neteja, tant personal com de l'espai que m'envolta, i el comportament durant les interaccions amb les persones quan surto de casa per comprar o passejar el gos.

 

'Un canvi físic', de Sara Unzueta

Un canvi físic, de Sara Unzueta

Com ha afectat el coronavirus en la nostra activitat física? Aquesta infografia reflecteix variables com la quantitat de desplaçaments i l'activitat física realitzats al llarg del dia, amb un augment de les classes d'exercici físic online, així com el conseqüent desgast energètic.

 

'Gestió de la compra d'aliments/compra de proximitat', de Laia Carbonés

Gestió de la compra d'aliments/compra de proximitat, de Laia Carbonés

Aquesta infografia es basa en el procés i la gestió de la compra d'aliments, amb una comparativa del mètode que se seguia abans i durant el confinament. D'ella es pot extreure que a casa ha augmentat un 55% la compra al comerç de proximitat. Pel que fa a el preu, aquest ha augmentat, ja que aquests són productes d'una qualitat més elevada.
 

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies