Projectes

Griber

Estudiant/s: Marta Tudurí i Noemí Vives
Tutoritzat per: Juan Crespo
Promoció: 2019
Estudi: Grau en Enginyeria de Disseny Industrial


En aquest projecte s'ha dissenyat i desenvolupat un complement soft que es pot adaptar als agafadors que ja estan al mercat. En incorporar 'Griber' al mecanisme, permet actuar com un agafador suau capaç de recollir i manipular móres / gerds sense danyar-les.

El repte d’aquest projecte és dissenyar una adherència robòtica suau, compatible amb el model de robot preexistent proporcionat per l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (IRRI), que pot ser capaç de desenvolupar pinces d’alta precisió per tal d’agafar i manipular objectes delicats.

El projecte de 'Griber' segueix la metodologia de l'Enginyeria del Disseny Industrial d’Elisava. Es divideix en tres fases: Inspiració, Ideació i Implementació, i es caracteritza seguint un model de disseny circular en el qual totes les etapes continuen vives i canviant constantment; en qualsevol moment podreu tornar al principi per modificar o pensar aspectes necessaris. És una metodologia basada en la cooperació d’un equip multidisciplinari professional i acadèmic que té com a objectiu investigar, observar i comprendre les necessitats dels usuaris per proposar finalment un projecte que doni solucions.