Projectes

Clint

Estudiant/s: Marta Galofré, Gerard Bel, Laia Moras, Damià Cusí, Marina Sevillano
Tutoritzat per: Dra. Marta González, Dra. Blanca Guasch, Clara Guasch
Promoció: 2020
Estudi: Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

Alumnes de Materials Avançats del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial i del Programa d’Estudis Simultanis d’Elisava han treballat amb l’empresa Girbau per crear ‘Clint’, un nou material versàtil i reciclable fabricat a partir dels residus tèxtils que queden als filtres de les màquines assecadores. Clint és un pas més cap a un nou model d'economia circular en bugaderia industrial que transforma un residu en un nou material i avança cap al residu zero.

Els estudiants han treballat conjuntament amb professionals del Girbau Lab, la plataforma d’innovació oberta de Girbau –un del principals grups en la fabricació de solucions per la bugaderia industrial al món–.

La innovació de la proposta rau en l’origen de la matèria primera (residu bugader) i en les seves possibles aplicacions, que Elisava i Girbau ja estan estudiant i que poden ser nombroses. Entre altres opcions, Clint podria substituir l’ús de materials plàstics per a fer carcasses de pendrives o ser utilitzat per papereria o packaging. La reutilització d'aquest residu permetrà minimitzar-ne el seu impacte mediambiental i afavorir un procés de rentat sostenible.

Suport gràfic Elisava: Silvia Escursell.
Coordinadors Girbau Lab: Mariona Sanz, Roser Zapata, Berta Roca (comunicació).
Amb la col·laboració de: Letter Cotton, Museu Molí Paperer de Capellades, RS 10, Bugaderia Maresme, La Calandra, La Soca, Bugaderia Garraf, Interhospitalia, Clínica Sant Antoni.