Projectes

BuniOFF

Estudiant/s: Clara Quinquilla, Marina Forrellad
Tutoritzat per: Xavier Tutó
Promoció: 2021
Estudi: Màsters Àrea Disseny de Producte


"BuniOFF" és un corrector de galindons dissenyat a partir d'un escanejat 3D de l'usuari. El disseny rude i estandarditzat dels correctors de galindons suposa un gran problema per a l'ús d'aquest producte ortopèdic. L'objectiu de "BuniOFF" és ajudar a la millora d'aquesta patologia personalitzant el producte de forma ergonòmica i unipersonal sense que la seva estètica generi un rebuig.

L'objectiu consistia en el redisseny del corrector de galindons convertint-lo en un producte còmode, personalitzat i estètic a través d'un escàner 3D del peu de l'usuari. Per a aquest projecte hem fet ús de la fabricació additiva, ja que es tracta d'un producte personalitzat i no seria òptim fabricar-lo d'una altra manera perquè no serà fabricat de manera massiva sinó sota demanda.

Hem aplicat disseny generatiu per transformar el corrector en un objecte estètic i alhora òptim pel que fa a l'ús de material i la distribució de forces internes del material. Treballar amb fabricació additiva ens permet, a més, oferir una àmplia gamma de combinacions de colors i materials perquè s'adaptin a cada usuari.