Projectes

Brisa

Estudiant/s: Diversos autors
Promoció: 2014
Estudi: Màsters en Disseny de Producte

 

Autors: Kelly Durango, Alan Niski, Fran Neiro, Saulo Armas

Brisa és un sistema d’extracció, filtrat i purificació d’aire dissenyat com a la reinvenció de les campanes extractores de cuina actuals.

Les campanes de cuina han anat alternant el seu protagonisme a les cuines amb estètiques més o menys cridaneres. Pràcticament, responen a les mateixes necessitats i donen els mateixos problemes i incomoditats que als seus inicis. Ens trobem amb un producte en un lloc establert i sense actualitzar-se en contrast amb l’evolució de les noves tendències a la cuina. Tenim un forat clar en el qual dissenyem un producte focalitzat en el futur proper del món de la cuina.

Brisa es va pensar per a un usuari cada vegada més comú a les grans ciutats: joves independents o famílies petites que viuen en pisos cada vegada més petits degut al preu del sòl i a l’espai que hi ha al centre d’aquestes ciutats.

La cuina ha deixat de ser un espai independent de la resta de la casa i dóna lloc a un nou concepte molt més obert. Es converteix en el centre de la casa, en un espai social que comparteix amb la sala d’estar. LIVING KITCHEN.

El temps és escàs en l’estil de vida de les grans ciutats. Per això i basant-nos en el nou paper de la cuina a les cases, hem dissenyat un producte còmode, pràctic i elegant, que aporta una innovació davant les campanes extractores de cuina tradicionals.

S’ha dissenyat Brisa pensant en la línia del petit electrodomèstic i per ser utilitzada en cuines amb una mida més reduïda. Al moment de cuinar, només s’ha d’endollar (PLUG&PLAY) i col•locar a prop de l’àrea de cocció. Brisa recull els vapors i els fums expulsats del nostre menjar per filtrar-los (filtres de carboni activat) per tornar-nos aire net, lliure de residus. Quan no cuinem, podem netejar-la amb facilitat i guardar-la a un armari sense problemes.

A més a més, la grassa i les partícules més grans passen a través d’un primer filtre de saturació. Aquest filtre és rebutjable després d’uns quants usos, cosa que ens facilita les tasques de neteja i manteniment del producte. El filtre de saturació rebutjable es converteix en un producte de consum que es pot distribuir independentment, cosa que genera un servei per part de l’empresa que assegura un contacte continu amb el client, a la vegada que soluciona problemes de neteja de campanes.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies