Projectes

Being Disappeared

Estudiant/s: Tam Hoi Ying
Tutoritzat per: Pedro Vicente
Promoció: 2015
Estudi: Màsters Àrea Comunicació


«Being Disappeared» (Estar Desaparegut) és una sèrie d’imatges per desafiar la paradoxa de la llei que protegeix però alhora reprimeix la llibertat de la gent, i qüestionar la fragilitat del règim xinès. Quan la llibertat d’opinió i expressió significa incitar a la subversió del poder de l’Estat, quan la llibertat política significa arriscar la seguretat de l’Estat, quan la llibertat de reunió significa pertorbar l’ordre públic, quan la llibertat de pensament significa causar crims, quan la policia esdevé la nostra enemiga, i la llei una arma del govern per violar els drets humans, en què podem confiar per protegir-nos?

Tam Hoi-Ying, el fotògraf xinès de Hong Kong, va créixer a l'excolònia britànica, la terra lliure excepcional a la Xina. Va gaudir d’una democràcia i llibertat humil alhora que era traumatitzat per les accions rudes cap al seu propi poble que el govern comunista estava duent a terme per tal de reprimir la llibertat.

Sentint l’obligació de sensibilitzar Xina sobre la condició dels drets humans, el fotògraf ajunta una sèrie d’imatges per desafiar la paradoxa de la llei que protegeix i alhora reprimeix la llibertat de la gent, i qüestiona la fragilitat del règim xinès.