Projectes

Beautiful Failures

Estudiant/s: Diversos autors
Tutoritzat per: Stella Rahola, Roger Páez
Promoció: 2021
Estudi: Màsters Àrea Disseny d'Espai

Estudiants 2019-2020: Dalia Al-Akki, Jana Antoun, Juan Arizti, Marta Borreguero, Elena Caubet, Ines Fernandez, Tanvi Gupta, Stephanie Ibrahim, Tracy Jabbour, Yunling Jin, Jad Karam, Selen Kurt, Alexa Nader, Joelle Nader, Assil Naji, Mokshuda Narula, Tiago Rosado, Eirini Sampani, Montserrat Sevilla, Brentsen Solomon, Kuan Yi Wu.

Estudiants 2020-2021: Agustina Angelini, Chloe Rood, Dasstan Bissen, Elsa Romero, Gala Knoph, Giulia Tufariello, Irini Vazanellis, John Gillen, Julia Llorens, Liana Kalaitzoglou, Malak Ghemraoui, Momen Nabil, Sasha Zaitceva.

Beautiful Failures és una història de construcció-destrucció-construcció que reflexiona sobre la rica història del Pavelló de Barcelona, descodificant i repensant la seva arquitectura a partir de la seva materialitat i oferint noves lectures de la naturalesa del pavelló.

Beautiful Failures desconstrueix l'icònic edifici per primera vegada, [aixecant les lloses de travertí], exposant la seva fragilitat juntament amb les seves diverses veritats, reparacions, correccions i diferències constructives amb l'original.

Mitjançant la catalogació i instal·lació de més de 2.000 peces de vidre defectuoses recollides en tallers de bufat de vidre de tot Barcelona, vam explorar la transparència i el reflex del vidre, capacitats materials que van revolucionar l'arquitectura moderna a principis de segle XX, personificades en el Pavelló de Barcelona.

En aquest cicle de naixement i mort, tots els elements són molt importants: des de la història del Pavelló, implícita en les nostres accions amb el travertí, fins a la vida acumulada en cadascuna de les peces de vidre.

La instal·lació i disposició resultant del vidre sobre el travertí aixecat és una completa pertorbació del moviment fluid previst per al Pavelló. El vidre i els buits a terra obstrueixen el moviment natural, desafiant el visitant a aturar-se i observar els espais a través d'una nova perspectiva.