Projectes

Aru

Estudiant/s: Elisabeth Pujol
Tutoritzat per: Ángel Valiente
Promoció: 2019
Estudi: Grau en Disseny


'Aru' és una làmpada que neix de l'efecte de la refracció, unint la ciència amb l'art del disseny. Els diferents índexs de refracció dels materials fan que la llum, a l'incidir en ells, canviï de direcció i produeixi l'efecte d'un cèrcol de llum en la superfície de l'aigua. Aquesta és la primera d'una col·lecció de làmpades que destaquen per les característiques dels materials utilitzats en la seva producció donant un valor afegit al tractament dels mateixos. El producte es compon de tres materials: vidre, aigua i ceràmica.

El vidre aporta la transparència al producte i l'envàs per poder introduir-hi l'aigua. L'aigua és la protagonista, reflecteix la llum que li arriba i crea superfícies de llum. Finalment, la base ceràmica permet sostenir el pes del vidre amb l'aigua al seu interior. Tant Ferran Collado (vidrier) com Anàs Rifi-Zinati (ceramista) han estat claus en el disseny del producte.

'Aru' proposa una reflexió a partir de l'observació dels petits efectes que estan presents però desconeixem. La ciència els presenta però els tracta amb tanta fredor que perden l'essència estètica del seu principi. Aquesta peça d'il·luminació pretén ser un d'aquests espais acollidors que creen un petit ambient relaxat i tènue. 'Aru' és una llum de sobretaula, tot i que les seves dimensions estan pensades per facilitar una experiència interactiva amb l'usuari.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies