Projectes

Ànima

Estudiant/s: Diversos autors
Tutoritzat per: Toni Montes, Roger Páez, Maria de la Cámara, Gabriel Paré
Promoció: 2020
Estudi: Màsters Àrea Disseny d'Espai

Estudiants: Alexa Nader, Assil Naji, Berta Abad, Beth Pujol, Brentsen Solomon, Cristina Martí, Dalia Al-Akki, Eirini Sampani, Elena Caubet, Jad Karam, Jana Antoun, Joelle Nader, Juan Arizti, Judith Solé, Kuan Yi Wu, Liam Kelly, Inés Fernández, Marta Borreguero, Miquel Perez, Mokshuda Narula, Montserrat Sevilla, Rubén García, Rubén Montero, Selen Kurt, Stephanie Ibrahim, Tanvi Gupta, Tiago Rosado, Tracy Jabbour, Yunling Jin.

Ànima” és una instal·lació immersiva de més de 3.000 fils de fibra òptica per reflexionar sobre l’univers de les dades al festival Llum BCN 2020. Aquest espai immersiu fa visible un dels materials fonamentals de la societat del coneixement: la fibra òptica. La instal·lació tindrà una segona vida després del festival gràcies a la Fundació Tot Raval a qui es donarà part del material utilitzat.

En un món en constant competència, com més informació es recopila sobre les persones més poder s’obté sobre elles. Tan ràpid com la llum, les nostres dades circulen pel món, deixen de ser de la nostra propietat i passen a formar part d’un sistema de dades arxivades. Les llums amb les quals podem interactuar a Ànima esdevenen símbols d’informació col·lectiva que ens recorden que pertanyem a un sistema en el qual, com les llums de milers de fibres òptiques, totes som iguals i indistintes, vinculades a una ànima digital.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies