Projectes

2015

Estudiant/s: Marc Bagué, Leire Francés, Sofia Genestal, Antonio López, Paula Vega
Promoció: 2016
Estudi: Màsters Àrea Disseny de Producte

'2015' és una lluminària que parla de llum. Forma part d’una col·lecció que permet l’usuari descobrir i aprendre nous valors i missatges a través de la llum any rere any.

Pensada per ser utilitzada a espais de treball, és un regal inesperat en forma de lluminària que l’usuari rep amb il·lusió i emoció. S’adapta segons les necessitats de l’usuari i es pot utilitzar de manera individual i/o en grup, promovent les relacions en l’àmbit de la feina.

'2015' recull efectes de llum diferents, que en aquest cas se centren en dos fenòmens: la reflexió i la difusió. Per una banda, la llum reflectida s’aconsegueix amb la tapa d’alumini anoditzat que recobreix l’estructura de la lluminària. Per altra banda, hi ha una llum que insinua, una llum variant que reflecteix o es reflecteix depenent de l’angle i la posició que es configuri amb el joc de plans que tingui la lluminària. El valor destacat d’aquest volum ve donat per un filtre dicroic amb el qual s’aconsegueix variacions de llum, color i efectes sorprenents.

La llum és dinàmica, configurable i es comporta d’una manera diferent segons els plans amb els quals l’usuari interactuï. Això és degut a la composició de la lluminària formada per tres plans i un mecanisme que permet el gir i el desplaçament d’aquests. Fent lliscar els plans es pot aconseguit una llum directa amb efecte tènue, una llum de companyia. Obrint els plans, obtindrem tant flux de llum com vulguem. Podem abatre el pla del filtre dicroic per descobrir i aprendre els diferents efectes que aquesta mateixa genera.