Professorat

jessica_fernandez

Jessica Fernández

Directora del Màster en Enginyeria de Disseny Industrial

Coordinadora de l’Àrea de Disseny i Projectes del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial
Professora del Màster en Recerca per al Disseny i la Innovació
Investigadora a ELISAVA Research (Futures Now)

Enginyera en disseny industrial per ELISAVA
Postgrau Universitari Europeu en Enginyeria del Disseny Industrial a la Universitat Politècnica de València
Realitzant la tesi doctoral (PhD) a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Al programa d'Enginyeria dels Materials.

Es va iniciar molt jove en les competències de l'enginyeria i actualment compta amb un background de més de 20 anys d'extensa col·laboració amb empreses i orientació creativa en estudis d'enginyeria i disseny actuant com a directora de projectes a nivell nacional i internacional. Entre els seus projectes més destacats es troben clients com Unilever, Procter & Gamble, Nestlé, Gallina Blanca, Shell, l'Oréal, Coca Cola Company i l'Ajuntament de Barcelona, ​​entre d'altres.

S'ha especialitzat en estratègies i metodologies de disseny per a la innovació. Projectualment, el seu focus està en el treball des del procés especulatiu i creatiu que permet el coneixement cientificotecnològic, l'exploració d'aquests contextos amb l'objectiu de desenvolupar propostes disruptives en escenaris futurs i la consideració del cos humà com part vital d'aquest pensament. Aquests últims anys s'ha centrat en àrees d'aplicació relacionades amb Smart Ink, Printed Electronics, Functional Tèxtils, nanobiosensórica integrada en l'humà i aplicacions de materials grafènics. Aquest treball ha donat base a la seva tesi doctoral, que estudia els "nous paradigmes del disseny susceptibles d'abolir límits físics de la matèria davant l'actual canvi d'era tecnològica". Paral·lelament, ha participat en congressos nacionals i internacionals i ha publicat articles relacionats a la seva investigació en aquests camps. Ha format i forma part de diversos projectes d'investigació Europea, Horitzó 2020 i de la Generalitat de Catalunya. Pertany al grup emergent HIMTS d'Elisava Research. Col·labora eventualment com a mentora i assessora en programes d'innovació social i emprenedoria tecnològic.

Creu fermament que "en aquesta vida tot és una qüestió d'actitud" i que "vivim en una sèrie infinita de nous començaments ... on el valor està en la liberalització de les coses físiques i la superació dels nostres reptes emocionals".

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies