Professorat

jessica_fernandez

Jessica Fernández

Directora del Màster en Enginyeria de Disseny Industrial
Coordinadora de l’àrea de projectes del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial

Professora del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial
Professora del Màster en Recerca per al Disseny i la Innovació
Investigadora a ELISAVA Research (Futures Now)

Enginyera en disseny industrial per ELISAVA
Postgrau Universitari Europeu en Enginyeria del Disseny Industrial a la Universitat Politècnica de València
Realitzant la tesi doctoral (PhD) a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Al programa d'Enginyeria dels Materials.

Es va iniciar molt jove en les competències de l'enginyeria i actualment compta amb un background de més de 20 anys d'extensa col·laboració amb empreses i orientació creativa en estudis d'enginyeria i disseny actuant com a directora de projectes a nivell nacional i internacional. Entre els seus projectes més destacats es troben clients com Unilever, Procter & Gamble, Nestlé, Gallina Blanca, Shell, l'Oréal, Coca Cola Company i l'Ajuntament de Barcelona, ​​entre d'altres.

S'ha especialitzat en estratègies i metodologies de disseny per a la innovació. Projectualment, el seu focus està en el treball des del procés especulatiu i creatiu que permet el coneixement cientificotecnològic, l'exploració d'aquests contextos amb l'objectiu de desenvolupar propostes disruptives en escenaris futurs i la consideració del cos humà com part vital d'aquest pensament. Aquests últims anys s'ha centrat en àrees d'aplicació relacionades amb Smart Ink, Printed Electronics, Functional Tèxtils, nanobiosensórica integrada en l'humà i aplicacions de materials grafènics. Aquest treball ha donat base a la seva tesi doctoral, que estudia els "nous paradigmes del disseny susceptibles d'abolir límits físics de la matèria davant l'actual canvi d'era tecnològica". Paral·lelament, ha participat en congressos nacionals i internacionals i ha publicat articles relacionats a la seva investigació en aquests camps. Ha format i forma part de diversos projectes d'investigació Europea, Horitzó 2020 i de la Generalitat de Catalunya. Pertany al grup emergent HIMTS d'Elisava Research. Col·labora eventualment com a mentora i assessora en programes d'innovació social i emprenedoria tecnològic.

Creu fermament que "en aquesta vida tot és una qüestió d'actitud" i que "vivim en una sèrie infinita de nous començaments ... on el valor està en la liberalització de les coses físiques i la superació dels nostres reptes emocionals".

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies