Professorat

ezio_manzini

Ezio Manzini

Col·laborador d'Elisava

Important pensador del disseny per la sostenibilitat, va fundar DESIS, una xarxa internacional del disseny per a la innovació social i la sostenibilitat (htttp://www.desis-network.org). Professor honorari al Politecnico di Milano, catedràtic per la University of the Arts London i professor convidat a la Universitat Tongji de Xangai, la Jiangnan University de Wuxi i l'Escola ELISAVA de Barcelona.

Ezio Manzini és probablement el principal expert sobre el disseny sostenible, enfocat en la construcció d'escenaris per solucions que abastin qualitat ambiental i social. És director del CIRIS (Centre Interdepartamental d'Investigació per la Innovació i Sostenibilitat) en la Milan Polytechnic, on treballa en els processos innovadors del sistema de producció i consum i, més concretament, en les relacions entre les estratègies de producte i les polítiques mediambientals amb una perspectiva de desenvolupament sostenible.

Més recentment, els seus interessos s'han centrat en la innovació social, considerada un factor important en els canvis sostenibles, així en com el disseny pot donar suport. Amb aquesta perspectiva, va començar i continua coordinant DESIS, una xarxa internacional d'escoles de disseny i altres organitzacions relacionades amb el disseny, que es mostren particularment actives en la innovació social i la sostenibilitat.

Manzini és l'autor de diversos llibres de disseny, com The Material of Invention, Artifacts: Towards a New Ecology of the Artificial Environment, and Solid Side: The Search for Consistency in a Changing World (amb Marco Susani). El seu llibre més recent, Sustainable Everyday, imagina com seria la vida a una societat sostenible, plantejant possibles escenaris i alternatives laborals.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies