Professorat

carmen-malvar-professorat.png

Dra. Carmen Malvar

Directora de l'Àrea de Retail i Directora del Màster en Disseny per a la Resiliència


Llicenciada en Disseny a l'escola d'Arts i Oficis de Santiago de Compostel·la, Arquitecte per Pratt Institute New York (amb honors), Doctora en Disseny Social en l'area de Arts i Humanitats a Southampton University, UK (Vice Chacellor Award). El treball de la seva tesis sobre estratègies del Disseny Social desenvolupada a Mèxic, ha estat l'origen de la fundació CADA, plataforma per al reforç de l'herència cultural a través del disseny i seleccionada pel Swiss Design Network sota el tema Design for Common Good juntament amb l'Índia i Egipte.

Ha estat part de l'estudi d'arquitectura de Zara (Inditex) sota la supervisió directa d'Amancio Ortega, conceptualitzant, entre d'altres, prototips per a ser implementats mundialment. Ha participat com a Project Manager a la globalització de diferents marques com Camper, Mango, Tous i Desigual i ha treballat en el disseny i la conceptualització d'espais com la flagship d'Helena Rubinstein a NY o la sales de la TWA aeroport de New York, sota la tutela de Naomi Leff considerada la introductora del retail de luxe a USA. Carmen ha dissenyat i supervisat la implementació de botigues internacionals en més de trenta localitzacions a tot el món.

Treballa regularment com a consultora i ponent per a diverses institucions, governs locals, fundacions, empreses i acadèmia. Ha col·laborat, entre d'altres, amb l'Organització dels Estats Iberiomericans per a l'Educació i la Cultura OEI., La Cambra de Comerç del País Basc, Spain-US Chambers of Commerce, New York, Comissió Nacional Forestal (CONAFOR), Mèxic, L'Associació de Creadors de Moda d'Espanya ACME, El grup internacional IKEA, La Gabarron Foundation for the Arts o The Retail Màrqueting Society a Nova York.

Alguns dels seus objectius són implementar i desenvolupar estratègies on el disseny de la cadena de producció anima els proveïdors locals a ser part del procés global sense perdre identitat. Col·labora en la seva investigació amb Elisava creant una estructura que permeti que tota la informació recopilada sigui aplicada atraves de la pràctica acostant-se cada vegada més a un enfocament sostenible.

També aporta els seus coneixements al Fashion Institute of Technology de Nova York, on col·labora en el Programa de Certificat de Gestió de Marques, entre altres institucions. Ha estat professora adjunta al Departament de Disseny d'Interiors del Pratt Institute, investigadora al Centre d'Estudis Sostenibles en el Programa de Certificat d'Emprenedoria en Disseny de Pratt a New York sota la direcció de Deborah Johnson i ha col·laborat en els programes de Retail a la Universitat Technologica de Monterrey a Mèxic, la Peter Behrens School of Arts a Düsseldorf o la Willem de Kooning Academy a Rotterdam. Actualment és membre col·laborador de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de Barcelona (UPC) i part organitzativa del grup internacional d'investigació SIG per Retail and Service Futures pertanyent a el DRS (Design Research Society). Carmen imparteix xerrades i seminaris en àrees diverses com el Disseny Social, Tendències globals o Nous Formats Comercials.