Professorat

juan_arrusi

Dr. Juan Jesús Arrausi

Coordinador de l'Àrea Pedagògica

Professor del Grau en Disseny

CEO Teaching Designers Alliance
Doctor per la Universitat de Barcelona
Llicenciat en Belles Arts per l'Euskal Herriko Universitatea
Màster Interuniversitari en Psicologia de l'Educació
Màster en Disseny per la Schule für Gestaltung, Basel, Suïssa

Dissenyador, ensenyant i aprenent. Ha estat professor a l'Art Center (Europe) i ha realitzat diverses col·laboracions docents amb escoles i institucions d'Espanya, Itàlia, Suïssa i UK. Ha impartit classes com a docent a les facultats de Belles Arts de Bilbao i Conca, i a les escoles de disseny EINA i ESDI, Barcelona. Des de 1996 fins a l'actualitat ha treballat a Elisava en diverses funcions: professor, coordinador, responsable d'àrea i co-director del Màster Universitari en Disseny i Comunicació (MUDIC). Des de 2006 és professor associat a la Facultat de Ciències Socials i de la Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra. Imparteix conferències, workshops de formació i escriu articles sobre tipografia i pedagogia. Recentment ha finalitzat el Màster Interuniversitari en Psicologia de l'Educació (MIPE). És conseller delegat de Teaching Designers Alliance. És coordinador de l'equip d'investigació-intervenció pedagògica SINTEdi. Des del curs 2018-19 és coordinador de l'Àrea Pedagògica a Elisava.

Com a dissenyador gràfic ha col·laborat en l'estudi Miguel Milá de Barcelona i en els estudis de disseny i arquitectura: Fita, LG & A i Irudi, Biscaia. Va ser dissenyador gràfic per l'Associació Suïssa de Traumàtics crani-cerebrals. Va desenvolupar un projecte dins el programa Ikea-Stiftung, denominat "Education in Letterform design". Treballa com a freelance en disseny gràfic, identitat corporativa i disseny editorial.

Publicacions

—"Driving maps: L'ús de mapes mentals per orientar l'Aprenentatge Basat en Projectes a través del Design thinking" Grafica (2018). Comunicació congrés CIDUI: "1 + 1 = 3 Programa de cooperació en parelles en contextos pseudo-naturals" Revista del Congrés Internacional de Docència Universitària i Innovació, CIDUI (2018).

—Article: "Transmedia i disseny, una hibridació per a l'aprenentatge significatiu; un estudi de cas sobre formació per a la innovació "Temes de Disseny TdD (2017). Comunicació Simposi GRÀFICA, II Congrés sobre Disseny Gràfic. "Selecció del tòpic d'investigació del TFM" Grafica (2016).

La seva àrea de recerca és la pedagogia del disseny, la tipografia i la formació de professionals-professors.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies