Professorat

Carla Molins Pitarch

Carla Molins Pitarch

Professora del Grau en Disseny
Professora de Màster en Data Design 
Investigadora a Elisava Research


Carla Molins Pitarch és una tecnòloga creativa, dissenyadora d’experiències, investigadora, docent i apassionada de la ciència, l’art i la tecnologia. Actualment és investigadora doctoral Marie Skłodowska-Curie en comunicació científica, a ChromDesign-ITN, Elisava Research, el Grup de recerca en comunicació científica (GRECC) i l'Observatori de la comunicació científica (OCC).

L'objectiu general del seu projecte de recerca personal és visualitzar conceptes científics la complexitat dels quals els ha fet massa difícils de representar a les exposicions dels museus de ciències com a exemple de ciència popular. Per tant, la seva tesi servirà com una gran oportunitat per servir la comunitat científica amb un nou enfocament visual i experimental que aconseguirà una sistematització correcta.

Com a tecnòloga creativa i investigadora, ha estat treballant per proporcionar al públic representacions de com funciona l'univers a través de la creació d'artefactes físics experimentals que transmeten idees complexes com els forats negres, la matèria fosca i els fenòmens astrofísics que actualment segueixen sent teoria abstracta. Actualment, el seu focus és biologia molecular gràcies al projecte ChromDesign.

Global Community Bio Fellow 2021. Graduada al programa Fabacademy 2021, Centre For Bits and Atoms del MIT. Design & Technology MFA (Honors), Parsons, The New School, becada La Caixa.

A Nova York, docent a Parsons, Visualització de la informació (Strategic Design & Management BBA) i líder del Track de Metodologies de Disseny (Design & Technology MFA). Va col·laborar amb el Museu Nacional d'Història Natural (Washington DC, EUA) i va ser investigadora a Brooklyn Research, treballant en el projecte Blips and Blobs que ofereix la possibilitat de visualitzar diferents patrons de creixement de Physarum polycephalum, descodificant senyals capturats des de satèl·lits meteorològics NOAA. El 2017 col·labora amb John Sharp i Colleen Macklin al seu llibre Iterate: Ten Lessons in Design and Failure (2019) conceptualitzant els diagrames del llibre al costat de Tuba Ozkan.

Anteriorment, va ser directora de disseny digital a revistes RBA, becària BulliLab Talentum Telefónica. Així mateix, va obtenir la doble titulació en Disseny Gràfic (Elisava) i Grau en Arts de la Universitat de Southampton (Winchester, Regne Unit).

Ha obtingut els premis Parsons/Verizon Design Jam, al disseny més crític; el NYCML'18 a la categoria de tecnologia creativa, pel projecte Enlightening Dark Matter; i el Laus Bronze al projecte final de carrera Annihilation que oferia una representació de l'antimatèria.