Presentació i Venda de Projectes Creatius. Del Despatx a l'Escenari

Direcció

Salva Rubio

Durada // Horari

Juliol 2022 (TBC)

Idioma

Castellà

Nivell

Introducció

Nota

Les dates poden canviar i els cursos poden cancel·lar-se segons l'evolució de la pandèmia.

En qualsevol tipus de treball creatiu, ja sigui disseny, anàlisi de dades, enginyeria, publicitat, etc., qualsevol professional es veurà davant la necessitat de presentar davant una audiència les seves idees, resultats, treballs, conclusions, projectes, i similars, habitualment davant supervisors, professors, caps o clients. Quina és la manera més efectiva d'enfocar aquest procés?

Si bé a les escoles de negocis els skills de presentació i comunicació en públic són imprescindibles per a formar a professionals, rares vegades el professional creatiu rep formació en aquest sentit, una cosa sorprenent tenint en compte que tot freelance, treballador creatiu o alumne ha de presentar constantment projectes o idees com a part obligatòria del seu treball.

Quines són les tècniques específiques de presentació en el context d'una reunió amb caps o clients? Com presentar adequadament sobre un escenari amb suport audiovisual? Què li succeirà a l'alumne quan hagi de presentar el seu treball de fi de grau? Aquest curs de Summer School està dissenyat per a atorgar al participant de perfil creatiu (dissenyadors, enginyers, etc) una sèrie d'habilitats que volen preparar-li per a comunicar de forma efectiva qualsevol tipus de projecte. Des de principis bàsics de pitching, llenguatge corporal o d'expressió en públic, fins a protocol de reunions, Keynote i narrativa de presentacions, aquest curs vol oferir a l'interessat tota una sèrie d'eines que, més enllà de l'acadèmic, li donaran capacitats amb les quals enfrontar-se al món laboral de manera segura i confiada.

Aquestes presentacions són, doncs, situacions d'alt risc, que avui dia es realitzen en un temps breu i en situacions formals o informals, de forma habitualment oral i per a les quals es disposa un temps breu. Afortunadament, avui dia ja no és suficient amb presentar diapositives i llegir els textos que les acompanyen; el presentador requereix no només del control de l'oratòria i el llenguatge corporal, sinó habilitats de comunicació, narrativa, storytelling...

La nostra assignatura de presentacions formarà a l'alumne en diferents aspectes tècnics i de continguts, des de com estructurar la informació utilitzant storytelling, com captar l'atenció de l'espectador utilitzant tècniques de pitching, com recórrer les diferents fases de la presentació en si, el llenguatge corporal a utilitzar mentre es presenta o el seguiment posterior del projecte i els seus resultats.

  • Capacitar per a comunicar amb efectivitat i proximitat els continguts o idees necessaris.
  • Ensenyar a estructurar i comunicar de forma clara el missatge, dades, propostes i conclusions que desitja transmetre utilitzant eines narratives com el storytelling.
  • Ajudar a definir el seu estil propi de presentació basant-se en la seva personalitat i marca personals
  • Projectar la seva personalitat i estil en altres recursos personals de tipus digital (web, blog, xarxes, etc) la “veu”, llenguatge, valors i missatge que l'alumne desitja transmetre.
  • Eliminar l'artificiositat del llenguatge i desenvolupar, mitjançant el coaching, un estil de comunicació propi i adequat a la personalitat de l'alumne i al tipus de presentacions que haurà de realitzar.
  • Desenvolupar la capacitat d'inspirar al receptor / espectador, mitjançant la suma dels recursos anteriors.
  • Treballar, en format taller, una presentació personalitzada de cada alumne perquè acabi el curs amb coneixement aplicat i concret, ajustat a les seves necessitats.

Pitching i Presentacions Breus

El pitching és una “tècnica de microventa” molt útil en trobades breus, presentacions personals i per a obrir relacions laborals; l'objectiu és fer bona impressió personal a un client o col·laborador potencial, presentar breument el nostre perfil professional o projecte i aconseguir una trobada posterior, que és la porta real a noves oportunitats.

 

Protocol de Reunions 

Tot professional s'enfrontarà a incomptables reunions al llarg de la seva carrera, però això no evita que es produeixin una vegada i una altra errors de protocol, presentació i comunicació. En aquesta part, utilitzarem elements com les “cinc fases d'una reunió” per a assegurar-nos l'èxit dels objectius que ens imposem en entrar.

 

Presentacions amb suport audiovisual

La presentació davant un auditori reduït (en una sala de juntes) o ampli (sobre un escenari) és un altre dels desafiaments als quals haurà d'enfrontar-se qualsevol professional al llarg de la seva carrera. Estudiarem una sèrie de tècniques provades per a enfocar la presentació en si, el discurs subjacent i els nostres objectius.

 

Expressió i comunicació en públic

Com a complement de les anteriors propostes, la qual cosa comunament es diu “parlar en públic” comporta unes tècniques específiques destinades a mostrar seguretat en la dicció i projectar força amb el llenguatge corporal mentre l'emissor se sent tranquil, relaxat i segur, tot això imprescindible per a mostrar seguretat en un mateix.

Salva Rubio

Escriptor, guionista i algunes coses més. En cinema, el seu curt “Checkout” va ser preseleccionat i el llargmetratge “Deep” va ser nominat a Millor Llargmetratge d'Animació. Finalista del prestigiat premie SGAE Julio Alejandro, és Màster en Guió de Cinema i Tv per la UC3M. És membre associat de la WGA (Sindicat de Guionistes americans).

Com a escriptor, publica amb el segell Suma de Lletres de Penguin Random House, i com a guionista de novel·la gràfica treballa amb algunes de les més importants editorials europees, com Dupuis, Le Lombard o Delcourt. En la seva faceta de docent, imparteix classes sobre les habilitats que li han portat a consolidar-se com a professional en un variat nombre de camps de la cultura.

Obert a tots els estudiants.

 

Nivell bàsic de Powerpoint i Keynotes.

Ordinador personal.

Els alumnes matriculats a Elisava tenen un descompte especial del 25% en els programes de ‘Creació i Renderitzat d'Objectes i Espais’ i ‘Les Eines del Dissenyador Gràfic: Crea, Retoca i Presenta amb Suite Adobe’. Els estudiants del curs d'estiu ‘Sustainable Materials for Design’ que després facin el 'Master’s Degree in Design through New Materials' tindran el descompte de l'import del curs d'estiu al preu del màster.

Descomptes abans del 15 d'abril *

Participació en un curs: es paga el 100% del preu del curs.
Participació en dos cursos: es paga el 100% del primer curs i el segon curs té un 15% de descompte.
Participació en tres o més cursos: es paga el 100% del primer curs, el segon curs té un 15% de descompte i el tercer curs i següents un 20% de descompte.

Descomptes per a Alumni Bold *

Participació en un curs: descompte Alumni Bold del 15%.
Participació en dos cursos: descompte Alumni Bold del 15% en el primer curs i descompte del 20% en el segon curs.
Participació en tres o més cursos: descompte Alumni Bold del 15% en el primer curs, descompte del 20% en el segon curs i el tercer curs i següents un 25% de descompte.

* Tots els descomptes correspondran a l'import del curs de menys valor.

A partir del 16 d'abril, només s'aplicarà el descompte estàndard d'un 15% per als Alumni Bold.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies