Postgrau en Coolhunting. Disseny i Tendències Globals

Desenvolupa noves habilitats relacionades amb la creativitat i la investigació mentre treballes amb l'etnografia, l'antropologia visual, la sociologia, la investigació de mercat, el Nethunting i altres àrees estratègiques.

Sol·licita informació

Desenvolupa noves habilitats relacionades amb la creativitat i la investigació mentre treballes amb l'etnografia, l'antropologia visual, la sociologia, la investigació de mercat, el Nethunting i altres àrees estratègiques.

Titulació

Diploma de Postgrau en Coolhunting. Disseny i Tendències Globals.
Títol propi UVic-UCC.

Idioma

Grups en castellà i anglès.
Coneixement mig/alt d'anglès.

Crèdits ECTS

30

Direcció

Jorge Hernán Rodríguez

Durada

Setembre a febrer

Field Trip

2 field trip, on els estudiants viatjaran i s’allotjaran en una ciutat europea Durant 5 dies. Les despeses de viatge i allotjament no estan inclosos en la matricula

Preu

Ed. Castellà: 5.270€
(+450€ preinscripció)
Finançament i beques

Requisits d'accés i d’admissió

Títol universitari oficial de Grau o equivalent. Experiència laboral de mínim un any. 
Més informació

Com podem conèixer les necessitats canviants i fluides de la societat actual? Al Postgrau en Coolhunting. Disseny i Tendències Globals aprendrás a millorar la qualitat de vida a través del disseny i la innovació. 
 

Vivim en un món en constant canvi amb poques eines que ens puguin permetre mapejar o entendre el present i el futur de projectes socials, empresarials i governamentals. Aquest postgrau ofereix eines d'identificació, anàlisi, estratègia i aplicació de les tendències que transformen el món permanentment. Combinant disciplines de les ciències socials (etnografia, antropologies, sociologia, psicologia, etc.) amb mètodes i eines de la intel·ligència de mercat, el pensament estratègic i sistema i mètodes àgils d'innovació (empatia, cocreació, intel·ligència col·lectiva, data analysis) construïm una visió holística i estratègica mitjançant una mirada de 360 º sobre la societat actual i les seves dinàmiques.

Construïm escenaris de futur perquè empreses i organitzacions puguin ser sostenibles i puguin projectar-se al món deixant una empremta positiva. Alhora, ajudem a cada participant en el procés de construcció d'una mentalitat innovadora i creativa capaç de transformar els esquemes de la societat i construir un millor futur mitjançant el trends forecasting.

En el desenvolupament d'aquests projectes, els equips d'estudiants aprenen a gestionar equips interdisciplinaris, gestionar projectes de recerca (trends research) i projectar escenaris de futur per a empreses i organitzacions que executen projectes reals amb el nostre programa. Aquest postgrau opera sota la metodologia trendslab, dissenyada i implementada per Jorge Rodriguez Nieto, director del curs, en combinació amb altres mètodes i eines d'autors destacats de tot el món.

Introducció i context

Una benvinguda al món de les tendències, la seva terminologia i als conceptes que regeixen el sector.

Metodologia i eines de recerca

 • Aquest mòdul ajuda a desenvolupar habilitats de recerca a perfils sense experiència en aquest camp a la vegada que actualitza a aquells que ja hagin tractat projectes de recerca. Inclou etnografia, antropologia visual, sociologia, recerca de mercat, Nethunting i altres àrees  estratègiques de la recerca.

Tendències del món contemporani

 • Presenta casos i iniciatives de professionals en actiu que gestionen a les seves feines les tendències de diverses indústries i de la Cultura Pop.

Immersions urbanes

 • Treball de camp realitzat en diferents ciutats per desenvolupar habilitats perceptives i de recerca.

Eines de business

 • Permeten entendre les relacions entre tendències i negocis des de la perspectiva de clients i empreses. Facilita el diàleg investigador-client.

Introducció al design thinking

 • Permet connectar les habilitats de recerca amb esquemes de pensament col·laboratiu i innovador.

Projecte de recerca

 • Tutelat per professors del programa i executius de les empreses vinculades amb el MIDI.
 • Formar investigadors amb capacitat de creació i participació en processos d'innovació i desenvolupament.
 • Oferir als professionals no vinculats al disseny eines que complementin la seva formació en camps científics, tècnics i humanístics, per potenciar el seu perfil professional i les seves oportunitats.
 • Oferir als professionals vinculats al disseny un espai d'interacció amb altres agents dels processos d'innovació per tal de treballar en equips multidisciplinaris.
 • Abordar la innovació en un sentit ampli, incloent la seva vessant tecnològica, social, creativa, productiva i d'esquemes de negoci.
 • Fomentar la creació d'espais i esdeveniments d'intercanvi i col·laboració entre tots els agents vinculats als processos d'innovació, disseny de serveis i escenaris d'estratègia.
 • Facilitar a organitzacions, empreses i governs l'exploració de nous serveis, sistemes, productes, estratègies i experiències a través de projectes reals vinculats a la innovació.
 • Maneig de metodologies i eines d'investigació onlineoffline i treball de camp.
 • Coneixement de l'anàlisi de tendències.
 • Empatia i pensament creatiu.
 • Viabilitat en projectes d'innovació, desenvolupament de plans i estratègies d'innovació
 • Consultoria en innovació, disseny de serveis, design thinkingsystems thinking i metodologies àgils.
 • Coneixement del team managementaccount management i project management.
 • Capacitat de parlar en públic.
Jorge Rodríguez Nieto
jorge-rodriguez-professorat.png

Jorge Rodríguez Nieto

Director del Màster en Investigació per al Disseny i la Innovació

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies