Postgrau en Coolhunting. Disseny i Tendències Globals

Desenvolupa noves habilitats relacionades amb la creativitat i la investigació mentre treballes amb l'etnografia, l'antropologia visual, la sociologia, la investigació de mercat, el Nethunting i altres àrees estratègiques.

Sol·licita informació

Desenvolupa noves habilitats relacionades amb la creativitat i la investigació mentre treballes amb l'etnografia, l'antropologia visual, la sociologia, la investigació de mercat, el Nethunting i altres àrees estratègiques.

Titulació

Diploma de Postgrau en Coolhunting. Disseny i Tendències Globals.
Títol propi UVic-UCC.

Idioma

Anglès

Crèdits ECTS

30

Direcció

Enric Bayó

Durada

Setembre a febrer

Field Trip

2 field trip, on els estudiants viatjaran i s’allotjaran en una ciutat europea Durant 5 dies. Les despeses de viatge i allotjament no estan inclosos en la matricula

Preu

6.050€ (+450€ preinscripció)
Finançament i beques

Requisits d'accés i d’admissió

Títol universitari oficial de Grau o equivalent. Experiència laboral de mínim un any. 
Més informació

Com podem conèixer les necessitats canviants i fluides de la societat actual? Al Postgrau en Coolhunting. Disseny i Tendències Globals aprendrás a millorar la qualitat de vida a través del disseny i la innovació. 
 

Vivim en un món en constant canvi amb poques eines que ens puguin permetre mapejar o entendre el present i el futur de projectes socials, empresarials i governamentals. Aquest postgrau ofereix eines d'identificació, anàlisi, estratègia i aplicació de les tendències que transformen el món permanentment. Combinant disciplines de les ciències socials (etnografia, antropologies, sociologia, psicologia, etc.) amb mètodes i eines de la intel·ligència de mercat, el pensament estratègic i sistema i mètodes àgils d'innovació (empatia, cocreació, intel·ligència col·lectiva, data analysis) construïm una visió holística i estratègica mitjançant una mirada de 360 º sobre la societat actual i les seves dinàmiques.

Construïm escenaris de futur perquè empreses i organitzacions puguin ser sostenibles i puguin projectar-se al món deixant una empremta positiva. Alhora, ajudem a cada participant en el procés de construcció d'una mentalitat innovadora i creativa capaç de transformar els esquemes de la societat i construir un millor futur mitjançant el trends forecasting.

En el desenvolupament d'aquests projectes, els equips d'estudiants aprenen a gestionar equips interdisciplinaris, gestionar projectes de recerca (trends research) i projectar escenaris de futur per a empreses i organitzacions que executen projectes reals amb el nostre programa. 


Immersions Urbanes

 • Centrat en el treball de camp i l’aplicació directa en ciutats europees, de mètodes i eines d’investigació quantitativa, qualitativa i dades per al disseny centrat en les persones i aplicat al projecte d’investigació.

Eines de Business

 • Orientat al desenvolupament de soft skills com gestió de clients, gestió d’equips, project management i formulació de projectes, public speaking i facilitació, entre d’altres.

Projecte d’investigació de Tendències i Escenaris

 • Desenvolupat per cada equip per a un client real que porta un repte d’innovació basat en la investigació. Està tutoritzat per professors del programa i desenvolupat durant els tallers i immersions.

Metodologies qualitatives d’Investigació

 • Mètodes i eines de la sociologia, l’antropologia, la investigació de mercats, la semàntica i la semiòtica, a més d’estudis de cultura i societat.

Assajos crítics I

 • Sobre articles i llibres d’actualitat al voltant dels temes d’anàlisi de context, escenaris, futurs i projecció de tendències.

Metodologia per a Estudis de Tendències i Futurs

 • Metodologia pròpia desenvolupada pel programa que guia pas a pas els estudiants en el desenvolupament del projecte d’investigació i anàlisi de tendències per a la formulació d’escenaris d’oportunitat i futurs.
 • Formar investigadors amb capacitat de creació i participació en processos d'innovació i desenvolupament.
 • Oferir als professionals no vinculats al disseny eines que complementin la seva formació en camps científics, tècnics i humanístics, per potenciar el seu perfil professional i les seves oportunitats.
 • Oferir als professionals vinculats al disseny un espai d'interacció amb altres agents dels processos d'innovació per tal de treballar en equips multidisciplinaris.
 • Abordar la innovació en un sentit ampli, incloent la seva vessant tecnològica, social, creativa, productiva i d'esquemes de negoci.
 • Fomentar la creació d'espais i esdeveniments d'intercanvi i col·laboració entre tots els agents vinculats als processos d'innovació, disseny de serveis i escenaris d'estratègia.
 • Facilitar a organitzacions, empreses i governs l'exploració de nous serveis, sistemes, productes, estratègies i experiències a través de projectes reals vinculats a la innovació.
 • Maneig de metodologies i eines d'investigació onlineoffline i treball de camp.
 • Coneixement de l'anàlisi de tendències.
 • Empatia i pensament creatiu.
 • Viabilitat en projectes d'innovació, desenvolupament de plans i estratègies d'innovació
 • Consultoria en innovació, disseny de serveis, design thinkingsystems thinking i metodologies àgils.
 • Coneixement del team managementaccount management i project management.
 • Capacitat de parlar en públic.

Descobreix la resta de Màsters i Postgraus Executive.

Enric Bayó
Enric Bayó Elisava

Enric Bayó

Director del Màster en Gestió Avançada del Disseny. Estratègia i Emprenedoria, Màster en Recerca per al Disseny i la Innovació, Postgrau en Innovació i Design Thinking, Postgrau en Coolhunting. Disseny i Tendències Globals. Co-director del Màster en Strategic Design in Complexity