Notícies

Un acord amb Pilz permet als estudiants d'Enginyeria treballar amb els últims avenços en robòtica

Data:


Cada cop resulta més difícil pensar en una indústria sense l'ajuda de robots en la producció. El sector dels serveis no és una excepció, amb noves tasques de suport i ajuda a les persones i amb el nostre dia a dia ja en mans de sistemes automatitzats.

En aquest context, Elisava ha iniciat una col·laboració amb Pilz, empresa experta en automatització segura, per apropar els coneixements en robòtica als professionals del disseny del futur. L'objectiu de la unió és que els estudiants participin en casos reals, amb implementació de les noves tendències de robòtica per als serveis tant en el marc industrial com el generalista, éssent en ambdós sectors pilars de la digitalització i la productivitat.

Formació per al disseny i la seguretat en robòtica de serveis

Quan els robots entren en entorns protagonitzats per les persones, com és el cas dels serveis en l'àmbit alimentari, la unió d'enginyeria i seguretat esdevé imprescindible. Cal fer front a aquests nous requisits d'integració amb sistemes que siguin capaços de reconèixer "peces" complexes com són els aliments, agafar-los correctament i dosificar-los mantenint alts nivells de qualitat i higiene. Però també la forma d'interactuar i col·laborar amb les persones ha de ser segura en aquest entorn intensiu de servei.

Codi obert i intel·ligència artificial

Compaginar el disseny i l'experiència de l'usuari sense deixar de banda l'eficiència del procés, la seguretat i la higiene és un dels reptes principals dels i les estudiants d'Elisava. Gràcies a aquesta unió, els i les alumnes podran conèixer els entorns de codi obert, com ROS, que arrossega una creixent comunitat global i dota els robots de flexibilitat i capacitat d'adaptació a les tecnologies del futur. De la mateixa manera, els i les estudiants adquiriran els coneixements necessaris sobre les tendències més noves del sector.