Notícies

Temes de Disseny: nou número dedicat al disseny i els materials. Call for papers

Data:

L'alumni Marta Vidal (dreta) analitzant els resultats de la roba impresa en 3D en el marc del seu projecte 'Layers'.

Temes de Disseny és una publicació científica nascuda de l'ansietat i vocació d'investigació d'ELISAVA. Anualment i des de 1986, la revista aborda des d'una perspectiva analítica una gran varietat de temes relacionats amb la connexió del disseny amb camps com la cultura, la comunicació, la tecnologia o l'economia des d'una perspectiva analítica.

El número 34 de Temes de Disseny (TdD), que se centra en 'Interaccions dels materials en l'entorn humà', pretén reunir experts de diferents disciplines per compartir els seus coneixements sobre disseny i materials, i com pensen que aquests poden ajudar-nos a entendre la nostra societat i fer front als reptes globals actuals.

Aquest nou número de TdD pretén ser el primer pas per transformar la revista en una publicació indexada d'accés obert i amb avaluació d'experts (peer reviewed) que els dissenyadors locals i estrangers poden utilitzar per compartir el seu coneixement a nivell internacional. Sol·licitem articles (originals, revisions d'última generació o estudis de casos de disseny) per recollir els coneixements sobre els següents temes genèrics:

  • materials i coneixements: com podem aprendre amb materials? Com poden els materials generar nous coneixements? Com poden utilitzar els materials els estudiants per aprendre?
  • materials i societat: com va influir material en les nostres societats i cultures? Com influiran els materials les nostres comunitats?
  • materials i llenguatge: com afecten els significats dels materials? Com afecten els materials i les seves propietats la nostra percepció dels productes que ens envolten?
  • materials, sostenibilitat i economia circular: com influeixen els materials els nostres nous models empresarials sostenibles, com l'economia circular? Què tan importants són els materials per a la sostenibilitat de les nostres societats futures?
  • materials i tecnologia: quines són les noves i futures tecnologies relacionades amb materials que ajuden als processos de disseny impulsats per la innovació? Com poden els materials i les tecnologies ajudar els processos de disseny?
  • materials i processos de disseny: quins són els nous mètodes i teories que combinen els materials i el procés de disseny?

Voleu participar amb un article?

Els autors que vulguin enviar el seu manuscrit hauran de seleccionar un tema genèric d'aquest número especial de TdD i enviar una breu proposta (400 paraules màxim) a tdd@elisava.net abans del 29 de novembre de 2017. El dia 4 de desembre es confirmaran els autors, que hauran de presentar el seu manuscrit abans del 16 de març de 2018.

Trobareu tota la informació sobre aquest número especial, el calendari i els requisits als documents Call for authors i Guide for authors, als enllaços a continuació.

ELISAVA garanteix una àmplia difusió del contingut i la possibilitat d'arribar a acords acadèmics entre l'investigador i el centre. Si els investigadors volen rebre més informació o dubten sobre la publicació, poden contactar amb nosaltres enviant un correu electrònic a tdd@elisava.net.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies