Notícies

Taller dels estudiants del Master in Art Direction & New Narratives amb l’estudi d’art floral Flowers by Bornay

Data:


En la direcció d'art, crear conceptes que es tradueixin en imatges és una tasca vital, i hi ha molts mitjans per dominar-la. En aquest projecte, els conceptes s’han generat per la via menys lineal possible: El mètode 4D. Amb aquest procés els alumnes han arribat a conclusions visuals que existeixen fora del seu rang mental habitual, alhora que s’han incorporat altres fonaments pràctics perquè els alumnes seguissin (o desbaratessin) com la investigació creativa o el cocotransport.

El taller ha estat un punt de partida on s’han assentat les bases i els mètodes que els seran útils al llarg del màster, partint de la investigació creativa i amb la disrupció com a premissa. S’ha aprofundit en la remescla, el procés creatiu i l'expressió mitjançant un llenguatge poc habitual, en aquest cas, el floral.
 

Una introducció a les eines i metodologies creatives de la direcció d'art

"Concepts & Roses" ha estat un treball experimental del Master in Art Direction & New Narratives (MADNN) dissenyat per introduir els estudiants a les eines i metodologies creatives de la direcció d'art. En col·laboració amb Flowers by Bornay, un dels estudis d'art floral principals d'Europa, els estudiants han creat 6 arranjaments florals conceptuals diferents.

Fent honor a la primera edició del MADNN, aquest primer projecte del màster ha tingut com a tema les “primeres vegades”. A través d'aquest desencadenant, els estudiants han recopilar referències a l'arxiu del Disseny Hub. Després, han seguit el mètode disruptiu 4D -un camí de generació d'idees creat per Jordi Cano- per arribar a diversos conceptes i conclusions expressives.

Amb l'ajuda de Fátima Valldeperas, dissenyadora floral de Bornay, cada equip ha triat una línia visual i l’ha traduïda al llenguatge floral. S’han necessitat tres dies al taller de Bornay per planificar el ram, produir-lo amb diferents flors i materials, i finalment crear la direcció d'art per a les preses finals. Hi ha hagut 18 alumnes i 4 professors al plató, 6 sessions fotogràfiques en 4 hores, i més de 50 flors i plantes convertides en projectes de direcció artística.

El resultat són sis rams de flors extremadament diferents i únics que porten el nom dels seus conceptes: Onirochandra, Veiled Agony, First breath, Cosmoconnexio, Sinsation & Natnology.
 

Professors del projecte

Fátima Valldeperas
Lucía Colombo
Bernard Arce
Beatrice Fiumi
Alan Ramírez
Raquel Pallejà