Notícies

The Social Coin viatja a San Francisco

Data:

The Social Coin, l’empresa que fabrica i distribueix monedes que simbolitzen l'acció desinteressada i en què participen diversos alumnes de disseny i enginyeria de l’Escola, torna a ser notícia.

Després de 16.000 monedes activades, 125.000 favors i 5.000 arbres plantats en més de 40 països, dos dels seus fundadors emprenen un viatge cap a San Francisco amb l’objectiu de fer créixer encara més la seva presència internacional i començar a treballar als Estats Units de la mà de Kumu, una incubadora nord-americana que ajuda a potenciar idees innovadores en l’àmbit social.

Del 9 al 19 de febrer, l'Ivan Caballero i l'Edgar Pons, aquest darrer estudiant de 4t curs del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial d’ELISAVA, assistiran a un conjunt de reunions amb tot tipus d'experts relacionats amb diferents temes al voltant de la moneda: des d’experts en packaging a nivell mundial o universitats especialitzades a estudiar la felicitat com el Center of Greater Good, fins a gent que ha engegat projectes amb materials innovadors com Ecovative o Pulpworks i un expert en bolets, fongs i bioremediació com és Paul Stamets.

Així mateix, també mantindran trobades amb possibles inversors que vulguin donar una empenta al projecte i participaran en workshops i activitats al voltant del projecte amb gent d'altres startups.

En els dos primers dies de viatge, l'Edgar i l'Ivan han aconseguit formar un equip d'experts format pel Paul Piff, investigador en neurociència a la Universitat de Berkeley, Emiliana Simon, directora de ciència al Greater Good Science Center de Berkeley, Hanz Kurdi i Manuel Maqueda, COO i CEO de Kumu respectivament, Miquel Valls, CEO de DaData Capital i inversor, i el Jay Nichols, fundador de Blue Marbles. En els següents dies, es reuniran amb experts en fundraising, màrqueting i el responsable d'storytelling de Facebook per tal de millorar l’escalabilitat de The Social Coin.

Per als que encara no conegueu el funcionament d’aquesta moneda social, us direm que és ben senzill: un cop s'obté una moneda, cal desprendre’s d’ella mitjançant una bona acció. En realitzar-la, s'ha de regalar la moneda al beneficiari de l'acció perquè faci el mateix. El conjunt de favors realitzats queda recollit a la pàgina web de la iniciativa, de manera que es pot fer un seguiment de les històries que ha generat cada moneda a través del seu codi únic.

Les monedes, a més, estan fabricades amb materials biodegradables i compostables, i contenen una llavor que les dota de vida pròpia. Un cop finalitzada la cadena de favors, després de tres mesos des de la primera acció, la moneda es pot plantar i es convertirà en una planta.

 


Wallace J. Nichols (Blue Marbels) amb l'Edgar i l'Ivan

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies