Notícies

SEAT, Rücker Lypsa i ELISAVA dissenyen el cotxe compartit del futur

Data:

SEAT Car Sharing 2025, el projecte conjunt d'ELISAVA, SEAT i Rücker Lypsa, ja té guanyadors. Aquesta setmana hem donat a conèixer els cinc projectes finalistes del concurs, que té per objectiu el desenvolupament de projectes que ofereixin solucions de mobilitat i disseny per al cotxe compartit del futur.

Per això, el Departament de Disseny de SEAT ha col·laborat amb diferents especialistes i àrees de la companyia a través de classes magistrals i l'acompanyament dels alumnes d'ELISAVA durant nou mesos de treball.

El concurs s'ha desenvolupat en tres pilars principals:

  • La creació d'un model d'empresa basat en l'ús del cotxe per al model SEAT Mii.
  • La definició de l'experiència d'usuari (UX) en el cotxe des de l'inici fins a la finalització del servei.
  • La reinterpretació dels valors de la marca a través de l'ús de nous idiomes que expressen les sensacions dels interiors d'un cotxe SEAT.

Els 5 projectes dels nostres alumnes finalistes del concurs SEAT Car Sharing 2025

Work & Relax

Autors: Marina Fuentes Barrera, Lucas García Zabalza y Mario Sabaté Puig
Premi SEAT i Rücker al Millor PROJECTE GLOBAL

Servei de car sharing pensat per aprofitar al màxim el temps durant els desplaçaments, en el qual els usuaris poden aprofitar el camí per treballar i relaxar-se.

FAMiiLY

Autors: Margarita Torrens Amer, Carolina Vilchez Megia, Laia YuWu
Menció Especial SEAT al Millor PROJECTE UX

Proposta de disseny interior dirigit a famílies que necessiten noves formes de mobilitat en el seu dia a dia. Bajo el eslogan "Confiança en Mii", el projecte promou que els usuaris que siguin parents podran compartir trajectes reforçant el sentit de la comunitat, la confiança i la seguretat a la Barcelona del futur.

Set Mii Free

Autors: Maria Rey, Xavi Maixenchs i Olga Sanchís
Menció Especial SEAT al Millor PROJECTE d'INNOVACIÓ

Vehicle de car sharing pensat per aquells joves que comencen a tenir els seus primers ingressos i volen treure partit de la setmana de finals per gaudir al màxim del seu temps lliure. El carro compta amb un disseny interior molt versàtil gràcies a una superfície dinàmica que funciona per intel·ligència artificial.

MII

Autors: Edgar González, Gerard Vicen, Joan Vilà
Nou servei de cotxe compartit pensat per a turistes. Inclou una aplicació mòbil per proporcionar una experiència turística immersiva que permet conèixer la història i la cultura de la ciutat. El disseny interior fusiona tecnologies interactives i art modernista i conté materials naturals i formes lleugeres inspirades en el mar.

PickMiiup

Autors: Marc Novillo Cabré, Alberto De Las Heras Palacios

Interior de cotxe connectat i personalitzable per adaptar-se a les necessitats de la generació millenial. La seva multitàrea interior converteix el trajecte en una experiència connectada d'estudi o de lleure i proposa plans segons la ubicació i les persones que viatgen al cotxe. El seu objectiu: proporcionar experiències col·lectives que millorin les relacions socials.

Les valoracions del projecte

"Aquest any hem tingut projectes amb molta força, molt ben desenvolupats per part dels estudiants d'ELISAVA."
Alejandro Mesonero-Romanos, director de Disseny de SEAT.

"Per SEAT és fonamental captar i promocionar el talent i donar un enfocament innovador al concepte del carro compartit dissenyat per i per a gent jove."
Jaume Sala, Responsable de disseny interior de SEAT.

"Per als alumnes de disseny i enginyeria d'ELISAVA la col·laboració és una oportunitat única de treballar en un entorn real. Durant nou mesos s'han analitzat, desenvolupat i avaluat els seus projectes per oferir aquestes propostes d'intercanvi d'automòbils innovadores."
Anna María del Corral, responsable del projecte d'ELISAVA / Albert Fuster, director acadèmic d'ELISAVA.


Els autors del projecte guanyador, 'Work & Relax', al costat dels responsables de SEAT, Rücker Lypsa i ELISAVA vinculats al projecte.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies