Notícies

Raúl Goñi d'Elisava crea la campanya Open Arms x Etnia Barcelona Foundation per visibilitzar les persones refugiades

Data:


Raúl Goñi, Coordinador de l’Àrea d’Experiències Interactives, professor d’Elisava i creador de la plataforma Public Protest Poster, ha ideat i desenvolupat amb Open Arms i la marca catalana Etnia Barcelona Foundation una sèrie d’accions pel projecte Open Eyes, Open Arms.

Visibilitzar les veus

La iniciativa consisteix en una campanya gràfica integral que parteix d’un viatge a Atenes a diversos camps de refugiats per a realitzar una sèrie d’entrevistes i després projectar els missatges dels refugiats a diferents ciutats com Madrid, Barcelona, Roma, Milà i París. A més, juntament amb Natxo Leuza, han creat el documental Our Voices, gravat al camp de refugiats de Malakasa i Ritsona, a Grècia i a Barcelona. La foscor del viatge i els llimbs dels camps de refugiats es transformen en aquest projecte en un feix de llum on les veus dels supervivents Fadia Faizi, Emram Sarwary i Wais Mohammadi es projecten a la Mediterrània llançant un missatge d'ajuda i de esperança: som humans.

Una plataforma per empoderar les persones i reivindicar l’espai públic

Public Protest Poster és un projecte de recerca que neix fa mesos en el marc del MUEDIC, Màster Universitari en Disseny i Comunicació amb l’objectiu de conquerir els espais públics i donar eines a la gent per poder expressar-se. El seu objectiu és donar veu a tothom que tingui alguna cosa a dir per, posteriorment, projectar-ho en espais públics. Aquest projecte va guanyar una menció als premis Laus Aporta 2021.

Raúl Goñi és Coordinador de l'Àrea d'Experiències Interactives del Grau en Disseny d’Elisava, dissenyador interdisciplinari i investigador doctorand a la Universitat de Lisboa Facultat d'Arquitectura i Disseny. Docent des de 2007 en diverses escoles d'Art i Disseny. En la seva carrera professional ha obtingut diversos premis Laus i Gran Laus en Disseny Gràfic i Comunicació Visual així com diversos lleons d'or al Festival de Cannes, Sols d'or al Festival de Sant Sebastià, Clio awards i The Cup.