Notícies

L’històric Diari de Barcelona estrena nova etapa amb capçalera de l’alumna del Grau en Disseny Lídia Jurado

Data:


Amb més de dos-cents anys d'història (des de 1792) i després de la seva desaparició el 1993, el Diari de Barcelona, una de les primeres capçaleres del nostre país, torna a ser una realitat. Des del 30 d’abril podem gaudir d’un nou mitjà generalista sense ànim de lucre, amb nous formats periodístics i multiplataforma, i dirigit a un públic jove. 

La iniciativa ha estat impulsada per la Universitat Pompeu Fabra i la fan realitat els seus alumnes, principalment del Grau en Periodisme, però també dels Graus en Comunicació Audiovisual, Publicitat i Relacions Públiques i de la Facultat de Traducció i Ciències del Llenguatge de la UPF. 

El renovat mitjà ofereix una nova perspectiva, més fresca i espontània, que aposta alhora per un periodisme rigorós amb formats innovadors, compromès sempre amb la veracitat i la pluralitat informativa. Un diari generalista fet des de l’àmbit universitari, totalment independent i que centrarà els seus continguts en cinc eixos centrals: medi ambient, habitatge, feminisme, els col·lectius invisibilitats i el futur.
 

Nova capçalera sorgida d’un concurs entre estudiants de Graus en Disseny 


La renovada capçalera del Diari de Barcelona ha estat dissenyada per Lídia Jurado, estudiant del Grau en Disseny d’Elisava, que ha guanyat el concurs públic i obert organitzat entre els alumnes dels graus en disseny que s’ofereixen a Catalunya i al qual es van presentar un total de vuit propostes.  

 


El jurat ha destacat l’originalitat del projecte de Lídia Jurado i considera que és l'opció que representa millor la veu generacional del mitjà. Segons la pròpia guanyadora, la seva capçalera transmet els valors del diari, enfocant les notícies amb una mirada diferent. Per aquest motiu, l’isotip el representa un ull amb tres formats, una mirada que es relaciona amb conceptes i sensacions que ens transmet la ciutat de Barcelona, des de la seva gent fins a l’estructura del seu urbanisme.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies